Ninoofsesteenweg in Pepingen vanaf maandag afgesloten

PEPINGEN - Op maandag 26 januari beginnen de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken aan de Ninoofsesteenweg in Pepingen, van het kruispunt Ninoofsesteenweg met de Brugstraat tot voor Hoesnaek. Vanaf half maart zullen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Infrax, Aquafin en de gemeente beginnen met de riolerings- en wegeniswerken.

Met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg van aan het kruispunt van de Brugstraat tot aan het kruispunt met de Palokenstraat willen Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur van Pepingen de doortocht van Pepingen veiliger, aangenamer en mooier maken.

De Ninoofsesteenweg wordt vanaf maandag dus afgesloten voor doorgaand verkeer. Een omleiding in beide richtingen is voorzien via de Molenstraat, Edingsesteenweg, Steenweg Asse, Brunehaultsteenweg, A8 (E429) en de Auguste Demaeghtlaan.

Bussen van De Lijn blijven rijden tot maart

Dankzij een busbareel zal de Ninoofsesteenweg toegankelijk blijven voor bussen van De Lijn. Zo kan de vervoersmaatschappij een optimale dienstverlening verzekeren aan hun klanten. Het is uiteraard de bedoeling dat deze route enkel gebruikt wordt door de bussen van De Lijn. Vanaf half maart zal die doorgang niet meer mogelijk zijn en zullen ook de bussen een plaatselijke omleiding volgen.

Bewoners geïnformeerd tijdens infoavond

Op 4 december 2014 organiseerde het Agentschap Wegen en Verkeer een infomoment voor de inwoners van Pepingen. De omwonenden werden geïnformeerd over de werken zelf en over hoe ze de lokale handelaars kunnen bereiken. AWV houdt de omwonenden ook op de hoogte via hun website en via een digitale nieuwsbrief. Wie zich daarop wil inschrijven doet dat via www.wegenenverkeer.be/ninoofsesteenweg-pepingen

Trager verkeer, veiligere weg

De Ninoofsesteenweg heeft vandaag een brede rijweg, waardoor automobilisten vaak te snel rijden. Anton De Coster van Wegen en Verkeer: “Door de aanleg van onder andere ruime middenbermen zullen we een zogenaamd poorteffect creëren, wat een snelheidsremmend effect heeft op het verkeer. Daardoor en door de aanleg van veilige fiets- en voetpaden wordt de Ninoofsesteenweg een veiligere weg.” Bovendien komen er ook langere afslagstroken op het kruispunt met de Steenweg op Elingen, zodat het verkeer tijdens de spitsuren vlotter zal rijden.

Verhoogde zichtbaarheid en nieuwe fietspaden

Wegen en Verkeer schenkt extra aandacht aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. Ter hoogte van Hoesnaek en de Palokenstraat legt het agentschap nieuwe oversteekplaatsen aan en over het hele tracé komen er verhoogde fietspaden in een rode kleur. Waar mogelijk wordt het fietspad trouwens gescheiden van de rijweg aangelegd.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?