Jongeman filmt onder pashokjes van zwembad

SINT-GENESIUS-RODE - De politie heeft vandaag in het zwembad van Sint-Genesius-Rode een 17-jarige jongeman opgepakt die er stiekem vrouwen en meisjes filmde en fotografeerde in de pashokjes. 

De jongeman werd in de late namiddag betrapt door twee meisjes van 10 en 12 jaar oud toen hij zijn smartphone onder hun pashokje stak. De meisjes sloegen alarm waarop verschillende medewerkers van het zwembad te hulp kwamen. Samen met de toegesnelde politie kon de jongeman worden opgepakt.

Uit onderzoek bleek dat de man twee gsm's op zak had. Op de toestellen werden meer dan honderd foto's en filmpjes gevonden die vandaag zouden zijn opgenomen. Bij een huiszoeking werden een laptop en enkele usb-sticks in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is niet duidelijk of ook daar compromitterend materiaal op werd teruggevonden.

Zelf verklaarde de jongen dat het de allereerste keer was dat hij zoiets deed en dat hij zich niet bevredigde tijdens zijn activiteiten. De leeftijden van zijn slachtoffers maakten hem duidelijk niet uit. Hij is voorgeleid bij het jeugdparket.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?