Chic’skes winnen Halle op Losse Schroeven

HALLE - Dei van ba Chic wonnen gisteren met hun show voor de derde keer Halle op Losse Schroeven en gingen daarmee ook lopen met de wisselbeker Edmond Demesmaecker. Het beste lied werd gebracht door de Leste Kannekes en zij kregen dus de Gouden Micro mee naar huis. Met de muziekshow kon carnaval Halle 2015 dus „vollen bak” van start gaan.

Wegens groot succes werd op 9 januari reeds een selectie gemaakt alvorens het grote publiek iedereen aan het werk kon zien. Met maar liefst 17 liedjes en 14 shows barstte gisteravond het feest lost in cultuurcentrum CC 't Vondel. Het evenement begon al „met een beke retard, mo da kwam wel goe”, als we de presentatoren mochten geloven. Tussen de shows en de liedjes door zorgde DJ Squirre voor de juiste muziekdeuntjes om het volk aan het dansen te krijgen.

Iedere groep deed weer zijn best om de felbegeerde Edmond Demesmaeckerbeker te pakken te krijgen en maar liefst 17 nieuwe Halse carnavalliedjes klonken door ‚t Vondel. Jammer genoeg, kan er maar een de beste zijn en dus gingen Dei van Ba Chic lopen met de wisselbeker. Zij hadden volgens de jury de leukste show in elkaar gestoken. Mini Tastendeuvel, de winnaars van vorig jaar, deden niet onder en eindigden op de tweede plaats. De derde plaats was voor De Mannen van de Met.

De Gouden Micro ging dit jaar naar De Leste Kannekes. Met ‚De Sleuter’ maakten ze een parodie op ‚Voici les Clés’ van Gerard Lenorman. De Muyllekes kregen een mooie tweede plaats voor het tofste lied en de Gilles van Gruut Halle eindigden derde. Toch klonken er nog 14 andere leuke ambianceliedjes. Zo mocht miniprins Ayrton (2014) de wedstrijd openen met zijn eigen lied (zie video onderaan) op de beats van ‚Hey Brother’ van Avicii. Een andere miniprins Jonas had de kriebels „in zen lijf” en deelde dat maar al te graag met iedereen.

Tot slotte werden ook de kandidaat prinsenparen voorgesteld. Zij kwamen helemaal in thema ‚Chinese stuute en Japanse lappe’ op het podium. Ze legden ook maar al te graag uit waarom zij drie dagen over Halle wouden heersen. Maar wie het nieuwe prinsenpaar wordt, zal bekend gemaakt worden in de vroege uurtjes tijdens een heuse verkiezingsshow op zaterdag 31 januari in CC ‚t Vondel.

Veel dans, bling bling en zing zing. Waar was da feestje? Het feestje was in Halle! Dat was Halle op Losse Schroeven.

(Foto boven : Ingrid Depraetere) / (Foto's onder : Thalia De Broyer en Kelly Van Eeckhoudt)

Video & Foto's


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?