Provincie plaatst naamborden aan voetwegen

HERNE / MERCHTEM - De provincie Vlaams-Brabant is gestart met het plaatsen van naambordjes aan de voetwegen in onder andere Herne en Merchtem. In totaal gaat het om 580 bordjes.

"De beste manier om trage wegen te behouden en te waarderen, is ze veel te gebruiken", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. "Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al enkele jaren naambordjes bij trage wegen in de provincie. En we gaan dit jaar hiermee verder. Voetgangers en fietsers weten via de naambordjes die we plaatsen dat ze de weg mogen gebruiken. Bovendien trekken de bordjes de aandacht. Heel wat inwoners ontdekken zo zelfs nieuwe wegjes in eigen dorp."

Eerste naambordje in Kraainem
Het eerste bordje van dit jaar wordt geplaatst  op een trage weg langs een school en voetbalvelden in Kraainem. Nog 14 andere gemeenten krijgen naambordjes
De provincie Vlaams-Brabant riep de gemeenten op trage wegen te selecteren waar een naambordje geplaatst kan worden. 15 gemeenten, Geetbets, Herne, Kraainem, Linkebeek, Linter, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tielt - Winge, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zemst, reageerden positief.

De provincie heeft voor deze voetwegen de borden aangekocht en zal ze nu in de loop van de eerste helft van 2015 zelf plaatsen op terrein. Er zullen ruim 580 bordjes geplaatst worden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?