Pajottenland geniet ruim mee van budget voor plattelandsprojecten

PAJOTTENLAND - Verspreid over 2 jaar (2014-2015) voorziet minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) ongeveer 16 miljoen euro om plattelandsgemeenten te ondersteunen bij de uitvoering van projecten die plattelandsdoelstellingen realiseren. Michel Doomst, burgemeester van Gooik, laat weten dat het Pajottenland een mooie hap van het budget krijgt.

"Vanuit het Pajottenland hebben we onze dossiers steeds warm gehouden in Brussel," aldus Michel Doomst. "Hierdoor kunnen onze gemeenten nu een aantal concrete projecten kunnen realiseren."

In totaal krijgen de Pajotse gemeenten meer dan 700.000 euro. "De gemeente Bever krijgt 217.000 euro voor onder meer het onderhoud en afwerking van de vrijetijdsinfrastructuur en de ondersteuning van de lokale verenigingen", zegt Doomst. "Een belangrijk aandeel zal ook gaan naar het onderhoud en het herstellen van trage wegen en bermen en een functioneel wegennet. Galmaarden krijgt 132.000 euro voor onder andere de brug Modrielaan over de Mark.  Gooik krijgt 136.000 euro voor masterplan Plattelandscentrum Paddenbroek en de uitbouw van de trage wegen. Herne zal bijna 139.000 euro krijgen voor de Zullikstraat, de Heydestraat en de Eysbroeckstraat. Pepingen tenslotte krijgt meer dan 150.00 euro voor een aantal fietsvriendelijke projecten."

Tussen 30 april en 1 augustus kunnen de gemeenten nieuwe projectaanvragen indienen bij Minister Schauvliege.

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?