Uitbater sporthal krijgt 300 € voor toezicht maar geen slaapkamer

LENNIK – De gemeente is nog steeds op zoek naar een nieuwe uitbater voor de kantine van sporthal Jo Baetens. Er waren wel een achttal nieuwsgierigen maar uiteindelijk stelde zich na de vorige oproep niemand kandidaat. De lopende concessie eindigt vandaag 22 december 2014.

De gemeente schrijft daarom een nieuwe concessie uit waarin een nieuwe voorwaarde is opgenomen. De uitbater krijgt van de gemeente 300 euro maar moet daarvoor toezicht houden op de sporthal, de feestzaal en de buitenterreinen.

Omdat de overeenkomst met de huidige uitbater afloopt op 22 december heeft de gemeente een overbruggingsoplossing uitgewerkt. De sporthal wordt ’s morgens geopend door de technische dienst en ’s avonds gesloten door de onderhoudsfirma. Tijdens het weekend staan de verenigingen in voor het openen en sluiten.

De oppositie had op de gemeenteraad van maandag 15 december heel wat vragen over de manier waarop de gemeente de concessieoverdracht aanpakt. Volgens gemeenteraadslid Geert De Cuyper  (N-VA - Lennik²) is het belang van de gemeente serieus geschaad omdat er nu geen huurgelden worden ontvangen en de gemeente daarna nog eens jaarlijks 3.600 euro moet ophoesten voor het toezicht. “En het blijft daar niet bij want de uitbater moet daarbij nog eens kleine herstellingen uitvoeren en defecten melden.” 

Sportschepen Filip Van Ginderdeuren (LB-OpenVLD): “We hebben een oplossing gezocht. In samenspraak met de gebruikers werd besloten om de concessie weer open te verklaren en is een tussenoplossing afgesproken voor de opening en de sluiting.Sommige kandidaten knapten ook af toen ze hoorden dat de sporthal zou verbouwd worden'.  Raadslid Erik O merkte daarnaast nog op dat sommige kandidaten afhaakten omdat ze geen gebruik kunnen maken van het appartement achter het café. “In de nieuwe concessie is er geen appartement meer voorzien.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?