Update: Jongeren aangehouden die bedelaar doodsloegen op Anspachlaan

BRUSSEL – De drie jongeren die twee weken geleden een man op de Anspachlaan zouden hebben doodgeslagen, zijn door de Brusselse onderzoeksrechter aangehouden. Ze werden in verdenking gesteld van het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. De drie jongemannen gaven zich deze nacht aan bij de politie nadat ze zichzelf hadden herkend op het opsporingsbericht. 

Op zaterdagochtend 6 december ontstond er een hevige woordenwisseling tussen drie jongeren en een 32-jarige man op de Anspachlaan. De man vroeg voorbijgangers om kleingeld of een sigaret, maar kreeg ruzie met de drie jongeren. Die takelden de man zo zwaar toe, dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht, waar hij enkele dagen later overleed aan zijn verwondingen.

De politie verspreidde gisteren een opsporingsbericht met foto’s van de drie daders. "Rond 1u 's nachts hebben drie jongeren zich aangegeven bij een lokale politiezone in de rand rond Brussel", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brussels parket. "Het gaat om jongemannen die net meerderjarig zijn. Ze zijn door de federale gerechtelijke politie van Brussel verhoord en nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?