Oudenaken en stukje Vlezenbeek opgenomen in het afschakelplan

SINT-PIETERS-LEEUW -  Op een infoavaond over het mogelijke afschakelplan kwam aan het licht dat Oudenaken en stukje Vlezenbeek zonder elektriciteit kunnen gezet worden.

Gisterenavond vond een infoavond over een eventuele afschakeling tijdens energieschaarste plaats in CC De Merselborre. Verschillende partners, zoals Eandis, de politie, het OCMW en de woonwinkel, waren aanwezig.

Wanneer het effectief tot een afschakeling komt, zal een onthaalcentrum worden ingericht in CC De Merselborre.  Getroffen gezinnen kunnen er terecht voor opvang, dringende hulpvragen en informatie.

Omdat we allemaal willen vermijden dat het tot een afschakeling komt, werden er ook een aantal nuttige tips gedeeld om het verbruik zo laag mogelijk te houden tijdens de piekmomenten.

Inkendaal

Eandis pakte bovendien uit met verrassend nieuws. Wanneer de afschakeling effectief wordt, zullen in Vlezenbeek 11 cabines in schijf 5 worden afgeschakeld. Omdat Inkendaal in het gebied ligt dat wordt afgeschakeld en aanzien wordt als prioritair, zullen samen met Inkendaal 7 van de 11 cabines na 10 minuten opnieuw in werking worden gesteld. Dit betekent dat bij de inwoners van deze betrokken straten slechts een 10-tal minuten de stroom onderbroken wordt. Volgende straten blijven toch afgeschakeld: een deel van de Kwadewegenstraat, een deel van de Konijnenstraat en een deel van de Lenniksebaan (rond brouwerij Lindemans).

Oudenaken

Voor Oudenaken blijft het oorspronkelijk afschakelplan gelden. Voor deze deelgemeente blijven de Bosstraat, Felix Wijnsstraat, Frans Weyenbergstraat, Pelikaanberg, Schamelbeek en Windmolenstraat dus opgenomen in fase 4 van het afschakelplan.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?