MIVB-net gratis tijdens oudejaarsnacht

BRUSSEL -  Net zoals vorig jaar is het MIVB-net ook dit jaar tijdens oudejaarsnacht gratis van middernacht tot 5u30. Bovendien worden de lijnen versterkt om de feestvierders in alle veiligheid naar huis te brengen. Vorig jaar werden ongeveer 110.000 personen vervoerd tijdens de oudejaarsnacht.

Ook dit jaar is het MIVB-net gratis van middernacht tot 5u30 en zullen verschillende lijnen worden versterkt om feestvierders en andere nachtbrakers veilig naar hun thuishaven te brengen. Dit jaar vinden het vuurwerk en de oudejaarsactiviteiten niet langer plaats in de buurt van de Kunstberg en het Paleizenplein maar in het stadscentrum, op het de Brouckèreplein en de Anspachlaan. Aangezien er een volkstoeloop wordt verwacht, heeft dat gevolgen voor het openbaar vervoer.

De vier metrolijnen rijden tot 2 uur ‘s nachts met een frequentie om de 5 minuten op het gemeenschappelijk deel tussen middernacht en 1 uur en om de 7min30 tussen 1 en 2 uur. Vanaf 23 uur worden de stations De Brouckère, Beurs en Sint-Katelijne op vraag van de politie gesloten uit veiligheidsoverwegingen.. Sommige ingangen van het station Anneessens zullen eveneens gesloten zijn. Om naar de festiviteiten te gaan na 23 uur raadt de MIVB haar reizigers aan af te stappen in het Centraal Station of Rogier.

Sommige tramlijnen rijden tot 2.15 uur. Lijnen 3, 4, 31 en 32 worden versterkt met een doorkomst om de 15 minuten op de noord-zuidas tussen 23 uur en middernacht om de feestvierders naar het vuurwerk in het centrum te brengen. De tram passeert er om de 7min30 op de lijnen 3 en 4 tussen middernacht en 1 uur en om de 15 minuten tussen 1 uur en 2.15 uur.
Er rijden extra trams op lijnen 7, 19, 39, 83, 92, 94. Alle informatie over de dienstregelingen zijn beschikbaar op de website www.mivb.be

De bussen worden vanaf 22 uur beperkt tot het Centraal Station. Ze rijden dus niet tot De Brouckère.

De Noctis-bussen rijden niet binnen de vijfhoek tussen middernacht en ongeveer 1.30 uur. Daarna zal hun normale reisweg omgelegd zijn door de verwachte publiekstoevloed op de Anspachlaan en de daar op volgende schoonmaak. Het eindpunt van de Noctis-bussen wordt verplaatst van Beurs naar het Centraal Station, aan de halte Putterij tussen 1.30 en 5 uur. Tot 2 uur zijn negen extra Noctis-bussen voorzien ter versterking van het nieuwjaarsnet om het hoofd te bieden aan het vele volk.

Net zoals vorig jaar staan ook dit jaar 500 MIVB-medewerkers klaar op oudejaarsavond en –nacht om een vlekkeloze overgang te verzekeren van 2014 naar 2015. Vorig jaar werden ongeveer 110.000 personen vervoerd tijdens de oudejaarsnacht.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?