Help Herne preventief winterschade voorkomen

HERNE - De gemeente Herne roept alle inwoners op om putten in het wegdek te melden via putten@herne.be. Zo kunnen kleinere putten gedicht worden, zodat bij vorst de schade kleiner is. Door preventief te handelen, voorkomt men winterschade aan de wegen.

Naar aanleiding van jaarlijkse vorstschade aan de wegen, besliste het college van burgemeester en schepenen preventief te handelen. De gemeente doet daarom een oproep naar haar inwoners om putten, die zij opmerken in het wegdek, te melden via het e-mailadres putten@herne.be. De meldingen worden opgenomen in het werkschema van de technische dienst. Er wordt gevraagd zo duidelijk mogelijk te omschrijven waar (straat en huisnummer) de put zich bevindt. Men mag ook steeds een foto toevoegen.  In de planning van 2015 staan reeds zes straten opgenomen die volledig hersteld worden, zijnde de Zullikstraat, de Boulevardstraat, de Rooststraat, de Eysbroeckstraat, de Heydestraat en de Roosbroekstraat.

Meldingen met foto kunnen eveneens verstuurd worden via de gratis app van de gemeente Herne.

Deze app installeer je eenvoudig op je smartphone door naar je play store te gaan en bij de zoekfunctie ‘Herne’ in te typen. Daarna verschijnt de applicatie en kan je deze gratis downloaden.

De gemeentelijke applicatie is niet enkel handig om meldingen door te geven, maar je vindt er ook de openingsuren van het gemeentehuis, het OCMW, de bibliotheek, de politie en het containerpark.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?