Gemeente past straatnaam aan na brand

ALSEMBERG - De uitslaande brand die dinsdagavond voor grote schade zorgde in een woning langs de Kloosterweg in Alsemberg krijgt nog een staartje. Omdat de brandweer moeite had om bij de getroffen woning te raken, zal het gemeentebestuur een procedure opstarten om de straatnaam aan te passen.
 
De brandweer liep dinsdagavond volgens de bevehelhebber ter plaatse een minuut vertraging op. Dat kwam omdat de smalle Kloosterweg is opgesplits in twee delen. "Tussen die twee delen van de straat is een stuk waar je met een voertuig niet door kan rijden", zegt burgemeester Hugo Vandaele. "De brandweer stond dinsdagavond eerst aan het verkeerde stuk van de Kloosterweg en moest dus een stuk omrijden. Dat een stuk van de Kloosterweg onberijdbaar is, staat blijkbaar niet op de gps-kaarten. Volgens de gps kan je trouwens ook van de Alsembergse kerktrappen rijden, iets dat in het verleden trouwens ook echt eens gebeurde."
 
Om dat in de toekomst niet meer te laten gebeuren, zal de gemeente een procedure opstarten om één van de twee delen van de Kloosterweg een andere naam te geven. "Het stuk met de minste bebouwing zou een nieuwe naam krijgen, dat is dus niet het deel waar dinsdag geblust werd", zegt de burgemeester. "We brengen het onderwerp ter sprake op de gemeenteraad van eind januari. Normaal zou er binnen een half jaar een nieuwe naam moeten zijn. Welke dat is weten we nog niet."
 
De burgemeester liet met een knipoog alvast weten dat het geen Hugo Vandaelestraat zal worden.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?