Verdachte dodelijk ongeval Halle opgepakt in Andenne - Aanhouding

HALLE / ANDENNE – De politie van Halle heeft gisteren de chauffeur gevonden die vermoedelijk vorige week het dodelijk ongeval heeft veroorzaakt, waarbij een 71-jarige vrouw is omgekomen. De chauffeur is aangehouden door de onderzoeksrechter. 

“De man werd rond 20 uur gearresteerd in de woning van zijn vriendin in Andenne, bij wie hij zich in de kelder schuilhield. Hij kon gevonden worden door het lokaliseren van zijn telefonieverkeer, in een goede samenwerking met de politie van Andenne, de federale politie en de BIPT. Hij verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter”, zegt Carol Vercarre, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde.

Het dodelijk verkeersongeval gebeurd op woensdag 10 december 2014, omstreeks 16u45, aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de De Maeghtlaan in Halle. Een 71-jarige vrouw uit Halle werd op het zebrapad aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De chauffeur is na het ongeval doorgereden, ondanks de achtervolgingspoging van een getuige om de man te doen stoppen. Het voertuig is kort nadien teruggevonden, maar van de chauffeur zelf was verdwenen. Het is nog niet duidelijk of de man al dan niet wist dat hij iemand had aangereden.

Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige hadden zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht om over te steken. Het slachtoffer stak het zebrapad over, terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Meer info over het ongeval:

-          http://www.persinfo.org/2014/12/15/gezochte-trucker-had-levenslang-rijve...

-          http://www.persinfo.org/2014/12/11/dodelijk-ongeval-halle-vrachtwagen-en...


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?