Stéphanie Willem uit Bever gaat voor ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’

BEVER - Op 17 januari 2015 barst de strijd opnieuw los. Tien schone boerinnen dingen dan naar de felbegeerde titel ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’ tijdens de slotshow in Flanders Expo te Gent in het kader van Agriflanders.

Stéphane Willem, uit Bever, doet  als enige kandidate uit Vlaams-Brabant mee. “Ik ben 21 jaar oud. Sinds juni ben ik afgestudeerd als bachelor Agro- en Biotechnologie optie Landbouw in Roeselare en sedert september ben ik tewerkgesteld bij Agro Technics te Beert”, legt Stéphanie uit.

Goed daglicht

Stéphanie doet mee omdat ze de landbouw in het Pajottenland in een goed daglicht wil stellen en ook promoten. “Het is een harde stiel maar het zit wel vol afwisseling. Bovendien is het mij met de paplepel ingegeven door het landbouwbedrijf van mijn vader en nonkel waardoor het mij ook enorm boeit. In mijn vrije tijd help ik graag mee op het ouderlijk bedrijf en ik overweeg om later de boerderij te kunnen combineren met mijn werk bij Agro Technics. Thuis hebben wij een vleesvee- en een akkerbouwbedrijf (specialisatie aardappelen, Belgisch Witblauw en Charolais).”

Het is een algemene trend dat het aantal bedrijven nog zal verminderen maar volgens Stéphanie kan men gewoonweg niet zonder de landbouw. “Het is immers ook een kwestie van goed management om te overleven. De landbouwer moet ook op administratief vlak sterk staanen om deze reden heb ik hogere studies gevolgd. Ik ben zeker niet bang voor een toekomst in de landbouwsector!”, stelt Stéphanie.

Steun uit het Pajottenland

Winnen zou natuurlijk tof zijn, maar mogen deelnemen is ook al een hele ervaring voor de jonge boerin. Hoe kan men stemmen? Via de website www.farmcafe.be, klikken op ‘stem en like’ onder nummer 3 en vervolgens haar Facebookpagina liken.

Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 14 januari ‘15. De finaleshow zal doorgaan op zaterdagavond 17 januari ‘15 in Flanders Expo te Gent.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?