Dilbeeks containerpark afgesloten na vondst van obussen

DILBEEK - Het recyclagepark langs de Robert Dansaertlaan is deze namiddag om veiligheidsredenen een tijd lang afgesloten nadat een bezoeker er verschillende obussen had aangetroffen.

"Een bezoeker van het park dacht dat hij obussen had zien liggen tussen het textielafval en verwittigde onmiddellijk de medewerkers van het park", zegt burgemeester Willy Segers. "Die bevestigden dat het om obussen ging en de parkwachter verwittigde op zijn beurt de politie."

De politie nam geen enkel risico en besloot het containerpark te ontruimen in afwachting van de aankomst van ontmijningsdienst DOVO. "DOVO stelde vast dat het om onschadelijke obussen ging en heeft ze allemaal meegenomen", zegt Segers. "Daarop is het containerpark opnieuw vrijgegeven door onze politie en de containerparkdienst. "

Er is intussen een onderzoek geopend. Het is voorlopig nog helemaal niet duidelijk hoe die obussen daar zijn terecht gekomen.

Het Dilbeeks containerpark ligt onder een brug van de Brusselse Ring. Het verkeer op de R0 kon tijdens de interventie gewoon doorrijden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?