Verdachte klemgereden in Halle na achtervolging vanuit Frankrijk

HALLE - De politie heeft op de A8 in Halle een verdachte klemgereden na een achtervolging die van start ging in Noord-Frankrijk. De politie opende het vuur op de wagen, waarna de bestuurder ter hoogte van Halle werd opgepakt.

De feiten dateren van afgelopen donderdag, maar raakten nu pas bekend. “Welke feiten de man exact gepleegd heeft in Frankrijk, weten we niet”, zegt François Demoulin van het parket van Mons. “Het gaat volgens onze informatie om een moordpoging, waarna de verdachte op de vlucht is geslagen richting België.” Het kwam tot een achtervolging op de A8 die tientallen kilometers lang duurde. De federale wegpolitie kon de verdachte in Halle klemrijden, dankzij de hulp van de lokale politie die de autosnelweg had versperd. “Vlak voor het grondgebied van Halle heeft de politie het vuur geopend op de wagen”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. “Ter hoogte van Halle gaf de man zich uiteindelijk over.”

‘Bij zijn arrestatie had de verdachte geen wapens op zak, maar vermoedelijk heeft hij dat tijdens de achtervolging weggegooid. “De man werd op basis van een Europees aanhoudingsbevel aangehouden”, zegt Demoulin. “Hij zit momenteel in de cel, maar zal waarschijnlijk worden uitgeleverd aan Frankrijk. We wachten nog op nieuws daarover van de Franse autoriteiten.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?