Man vrijgelaten die stiefzoon bedorven pasta zou hebben laten eten

LINKEBEEK/OUDERGEM - De Brusselse onderzoeksrechter heeft vrijdag de man vrijgelaten die zijn stiefzoon opzettelijke bedorven pasta zou hebben laten eten, dat meldt zijn advocaat. De 14-jarige jongen overleed nadat hij buikklachten had gekregen.

De jongen stierf op 5 oktober in Linkebeek en een autopsie wees uit dat een voedselvergiftiging aan de oorzaak van het overlijden kon liggen. Twee weken later gaf de stiefvader, een man uit Oudergem, zich spontaan aan bij de politie waar hij verklaarde dat hij de jongen opzettelijk bedorven pasta had laten eten. Het voedsel lag al een paar dagen in de vuilnisbak en was beschimmeld. De man had de pasta naar eigen zeggen voor zichzelf opgewarmd, omdat hij zich depressief voelde en zichzelf ziek wilde maken. Toen de jongen later op de avond thuiskwam en vroeg of hij de rest mocht opeten, liet de man hem begaan. Ze kregen beiden buikklachten, maar die leken voorbij te gaan. Enkele dagen later stierf de jongen alsnog. De verdachte verklaarde aan de onderzoeksrechter dat hij zijn stiefzoon enkel ziek wilde maken, omdat hij soms negatieve dingen over hem vertelde tegen de rest van de familie, maar dat hij niet de bedoeling had om de jongen te laten sterven. Later trok hij die verklaring in.

De man zat twee maand in de cel op verdenking van het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg aan een minderjarige door een persoon met gezag over hem. De onderzoeksrechter liet hem gisteren vrij, maar het onderzoek naar de feiten loopt nog verder. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?