Dirk Meert nieuwe korpschef politiezone TARL

TERNAT / LIEDEKERKE / ROOSDAAL / AFFLIGEM - Dirk Meert (45) uit Ternat is door de politieraad aangeduid als nieuwe korpschef van de politiezone TARL (Ternat / Affligem / Roosdaal / Liedekerke).

Er waren drie kandidaten in de running om korpschef in TARL te worden. Een selectiecomissie duidde Dirk aan als meest geschikte kandidaat en de politieraad volgde de opgestelde rangorde. Dirk was in zijn carriëre jaren actief in de zone maar had de laatste jaren onderdak bij Comité P.

De feitelijke aanstelling van Dirk Meert als korpschef moet nu gebeuren via een Koninklijk Besluit. Christine Hemerijckx, burgemeester van Roosdaal en voorzitter van het politiecollege, heet Dirk Meert opnieuw bijzonder welkom in het korps. Intussen wil ze vooral waarnemend korpschef Dirk Vandersmissen bedanken. "Hij heeft ons korps na het vertrek van de vorige korpschef Eric Uyttersprot (zie archief) uitstekend opgevangen", zegt ze. "En dat in een bijzonder moeilijk jaar met onder andere de oprichting van het parket Halle-Vilvoorde en de vele diefstallen in het hele arrondissement. We zijn Dirk Vandersmissen dan ook bijzonder dankbaar."

Archief

Lees ook : Korpschef Eric Uyttersprot verlaat politiezone TARL


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?