Aalsterse politie-inspecteur achtervolgde dronken bestuurder in Gooik

GOOIK – Een hoofdinspecteur van de lokale politie van Aalst merkte ergens vorig jaar het gevaarlijke rijgedrag van een bestuurder op. De politieman volgde de bestuurder tot aan zijn woning in Gooik. Zo belandde de bestuurder vorige week voor de politierechter in Halle.

 Zijn advocaat pleitte dat de man had gemerkt dat hij onderweg werd gevolgd door een wagen. “Mijn cliënt was in 2000 het slachtoffer van een homejacking. Toen hij op de oprit stopte, stond er plots een onbekende man, die zich niet meteen identificeerde, aan zijn wagen. Door die vroegere ervaring trok hij het portier dicht. We willen de feiten niet minimaliseren, maar proberen uit te leggen van waar de angst afkomstig is. Mogelijk dacht  de politieman door die lichte agressiviteit dat mijn cliënt dronken was.”

Maar de rechter achtte de dronkenschap bewezen want de man had 2,2 promille alcohol in het bloed. De man had verklaard dat hij slechts twee Duvels had gedronken. Dat moeten er voor de rechter wel twee kerstmagnums vol Duvel geweest zijn.

Pluim

De politierechter  vond de tussenkomst van de politieman lovenswaardig. “Als een hoofdinspecteur in burger uit Aalst het al de moeite vindt om u tegen te houden, zal uw rijstijl wel de moeite geweest zijn.’ Volgens mij heeft de politieman voortreffelijk werk geleverd en is hij een voorbeeld voor zijn collega’s.

De rechter veroordeelde de man tot een boete van 450 euro en een extra rijverbod van 20 dagen. Hij had tot dan nog een blanco strafblad.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?