"Stakingsbereidheid in Vlaams-Brabant is hoog"

VLAAMS-BRABANT - Volgens het ABVV is het nu reeds duidelijk dat de stakingsbereidheid in de regio Vlaams Brabant hoog is. "Er zal op 8 december gestaakt worden in vele tientallen bedrijven in de hele provincie. Ook bij de werknemers op de luchthaven is de actiebereidheid bijzonder groot", klinkt het bij het ABVV.

Volgens het ABVV zal onder andere de Brucargo site volledig stilgelegd worden. "Bij de voorziene acties is het niet de intentie om de toegang tot de luchthaven voor de reizigers te blokkeren. De impact van de staking zal echter de normale werking van de luchthaven onmogelijk maken", klinkt het. " De luchtvaartmaatschappijen schrapten daarom nu reeds tientallen geplande vluchten. Er zal zo goed als geen openbaar vervoer zijn in heel de provincie."

Het ABVV laat ook weten dat er al stakingsacties zijn aangekondigd in tientallen bedrijven uit zowat alle sectoren."In de voedingsnijverheid : Alma, Danone, Java, brouwerijen Haacht, Hoegaarden, InbeV, … In de social profit : Uz, Ave regina, Wonen en Werken, … In de openbare dienst : provinciehuis, gevangenis Leuven centraal, NMBS, De Lijn, … Financiële sector : KBC Leuven. Uiteraard zullen er ook stakersposten staan aan zowat alle grotere industriële bedrijven in de hele regio, zoals ASCO (Zaventem), D’Ieteren (Kortenberg), Fabricom (Grimbergen), Duracell (aarschot), Toyota en Harol (Diest), Sylvania, Bosch (Tienen), en vele tientallen anderen."

Vanuit het ABVV zullen de acties op gang getrokken worden om 5u30 met een eerste stop van de Energy Tourbus op de Brucargo site. Het ABVV Energy team zal in de loop van de dag verschillende stakersposten ondersteunen met muziek en bevoorrading. Rudy De Leeuw, voorzitter van het ABVV en Steven Marchand, provinciaal secretaris, starten de Energy tour richting Brucargo op.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?