“Rolstoelleerling” Anoesjka is geen probleem voor Basisschool De Key

LENNIK – De zesjarige Anoesjka is in haar nopjes, sinds haar ouders voor haar een nieuwe school vonden. Ze zit al enkele maanden in een rolstoel en dat werd volgens haar ouders niet goed opgevangen in gemeenteschool ’t Rakkertje.

Anoesjka brak op 9 september haar scheenbeen in de turnles, waardoor ze zich moet verplaatsen in een rolstoel. Gemeentearbeiders moesten haar naar haar klas op de eerste verdieping van gemeenteschool ’t Rakkertje dragen omdat de school de klas niet tijdelijk naar het gelijkvloers wilde verhuizen. Haar ouders konden zich niet vinden in de oplossingen die de school en de gemeente gaven aan het probleem en gingen aankloppen in Basisschool De Key van het Gemeenschapsonderwijs.

Brandalarm

Het meisje zit nu in het eerste leerjaar bij juf An Moerenhout. De klas ligt daar ook op de eerste verdieping maar dat is er nooit een probleem geweest. De leerkrachten dragen haar naar de klas of naar de speelplaats. Zo kan ze ook mee naar de activiteiten van de klas zoals naar de turnles of zoals dinsdag naar een bakker om er sinterklazen in speculaas te maken. Ook de klasgenootjes zijn er als de kippen bij om Anoesjka gezelschap te houden als ze, bijvoorbeeld bij slecht weer, in de klas wil blijven. Ook op de speelplaats willen ze graag bij haar zijn.

Dat de begeleiding in De Key zeer goed werkt, werd dinsdag bewezen toen plots het brandalarm begon te loeien. Binnen de twee minuten was het schoolgebouw ontruimd, met inbegrip van de nieuwe leerling Anoesjka.

Ouders

Anoesjka’s ouders zijn blij dat ze naar een nieuwe school zijn gestapt. “We zijn blij dat we deze beslissing genomen hebben. “Anoesjka voelt er zich veel beter”, zegt mama Cindy De Doncker. De leerkrachten stellen er alles in het werk zodat het meisje mee kan met haar klasgenoten. Het is nog niet duidelijk hoe lang Anoesjka zich nog in een rolstoel moet verplaatsen. Ze kreeg al een kortere plaaster en mag al eens proberen op haar been te steunen.

http://www.persinfo.org/2014/11/24/leerling-rolstoel-moet-wachten-op-gemeentearbeiders


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?