Ook Sint-Martens-Lennik wil een Buurt-Informatie-Netwerk

Schepen Van Ginderdeuren laat weten dat de bijeenkomst is uitgesteld naar januari 2015

LENNIK – Eind november wordt er in Sint-Martens-Lennik een infovergadering gehouden over de eventuele oprichting van een Buurt-Informatie-Netwerk (BIN).

Er bestaat in Lennik al een BIN in Eizeringen, dat een 60-tal leden telt, en een BINZ voor zelfstandigen dat een 40-tal aangeslotenen heeft.

Schepen Filip Van Ginderdeuren kreeg van uit Sint-Martens-Lennik signalen dat er ook daar een vraag is naar een BIN. “Ik lees op www.persinfo.org dat er ook in Sint-Martens veel inbraken gebeuren. De jongste weken waren die geconcentreerd rond de Schapenstraat. Ook uit het Olmenpark is er belangstelling om een BIN op te richten. Dat kan eventueel gebeuren in combinatie met de bestaande BIN-netwerken in de gemeente.”

De infovergadering BIN Sint -Martens -Lennik heeft plaats op vrijdagavond 28 november om 19.30 uur in feestzaal achter de jongensschool in de Schapenstraat. In de week van Allerheiligen krijgen de inwoners een uitnodiging in de bus.

Eizeringen

Op dinsdag 21 oktober om 20 uur vindt in de gemeenteschool van Eizeringen een eerste evaluatievergadering plaats over het BIN Eizeringen, dat iets meer dan een jaar bestaat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?