Halse handelaars zijn solidair door 20% minder elektriciteitsverbruik

HALLE – De kerstverlichting van de Halse handelaars gaat minder lang branden. Daarmee sparen ze elektriciteit uit en zijn de winkeliers solidair met inwoners die mogelijk het slachtoffer worden van een stroomuitval.

Door sabotage in kerncentrale Doel 4, en kleine scheurtjes in Doel en Tihange, dreigt er deze winter een elektriciteitstekort te zijn op piekmomenten. Die piekmomenten liggen tussen 17 en 20 u, als de meeste mensen thuis komen van het werk, het licht aansteken, een muziekje opzetten en beginnen koken. Om het ongemak te beperken, heeft de overheid afschakelplannen voorzien, die een ongecontroleerde stroomuitval in het hele land moeten vermijden.

Hoewel Halle uit het afschakelplan werd gehouden (op 1 cabine na), hebben de Halse handelaars in overleg met de stad Halle toch besloten om hun solidariteit te betuigen. De kerstverlichting zal daarom branden van 6 december tot 4 januari, dat is maar liefst 7 dagen minder dan in 2013, en zal per dag 2 uren minder branden dan vorig jaar. Waar mogelijk, werd geopteerd voor LED-verlichting, wat ook garant staat voor een zuiniger verbruik. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?