Procedurefouten nekken RUP Pamel-Centrum

ROOSDAAL - De Raad van State heeft het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) dat was opgesteld voor het centrum van Pamel vernietigd. Het gemeentebestuur is er van overtuigd dat er ondanks het grote protest toch samen met de verschillende partijen tot een nieuw voorstel kan gekomen worden.

Het RUP Pamel-Centrum heeft in Roosdaal al heel wat stof doen opwaaien. Bedoeling van de gemeente is dat het RUP de inplanting van buitensportacomodatie met onder andere paardenpiste en synthetische voetbalvelden mogelijk maakt. Ook zou er op termijn een fuifzaal komen in het centrum van Pamel. Daarnaast moet het RUP ook een nieuwe ontsluiting mogelijk maken voor de gemeentelijke werkplaats, waardoor gronden onteigend moeten worden.

Bezwaarschriften

Vooral met de plannen tot de mogelijkheid voor de bouw van een buitensport- en feestcomplex schrikten heel wat inwoners af. Ze vrezen onder andere dat het nu al drukke centrum van Pamel nog meer zal verstikken door de extra wagens die de plannen met zich meebrengen. In totaal werden tegen het RUP net geen 500 bezwaarschriften ingediend, maar het plan werd in 2012 toch door de gemeenteraad goedgekeurd. Tegen die goedkeuring gingen de buurtbewoners in beroep waardoor de Raad van State zich over het dossier moest buigen.

Procedurefouten

Nu blijkt dat de Raad het RUP Pamel-Centrum heeft vernietigd. Bevoegd schepen Wim Goossens is op de hoogte van die beslissing. "De vernietiging gebeurde evenwel niet op inhoud, want al de bezwaren van de verzoekende partijen werden ongegrond en onontvankelijk verklaard", zegt hij. "Het RUP werd wel vernietigd op basis van procedurefouten te wijten aan een aantal wijzigingen die na het openbaar onderzoek (tussen de voorlopige vaststelling en de definitieve vaststelling) werden doorgevoerd naar aanleiding van opmerkingen van aangelanden."

Goossens is er van overtuigd dat er samen met de verschillende partijen tot een nieuw voorstel kan gekomen worden. "We zullen ons bezinnen en zullen zeker praten met de verzoekende partijen om 'samen' tot een nieuw voorstel te komen. Intussen zijn hiervoor zelfs al de eerste stappen gezet. Een nieuw RUP Pamel Centrum zal opnieuw opgestart worden. Sport en recreatie is belangrijk en we willen er als CD&V fractie, mits overleg, samen iets aan doen", sluit Goossens af.

Archief

Lees ook : CD&V Roosdaal gaat niet in debat over RUP Pamel

Lees ook : RUP Pamel centrum goedgekeurd, buurtbewoners in beroep

Lees ook : RUP-centrum Pamel zorgt voor onrust


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?