Onderzoek naar fraude bij Brusselse autokeuringen (Audio)

ANDERLECHT / VORST - Het gerecht heeft zes personen aangehouden op verdenking van fraude in de autokeuringsstations van de Brusselse gemeenten Vorst en Anderlecht.

Afgelopen vrijdag werden 36 huiszoekingsmandaten uitgevoerd. Het doel ervan was het systeem van fraude en corruptie dat zou bestaan in de autokeuringsstations van Vorst en Anderlecht, te ontrafelen. Concreet zou het gaan om praktijken waarbij sommige werknemers en verantwoordelijken van de stations zich lieten betalen voor het goedkeuren voor verkoop van een tweedehands voertuig, terwijl dit in wezen niet in orde was.

Het gerechtelijk onderzoek werd al meer dan een jaar geleden opgestart. Op basis van het resultaat van de huiszoekingen en de recente verhoren, zal de onderzoeksrechter overgaan tot de inverdenkingstelling van een twintigtal personen, voornamelijk controleurs, voor feiten van criminele organisatie, private corruptie, en in een aantal gevallen ook valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken.

In totaal zes personen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gaat om de verantwoordelijken van de autokeuringsstations en om de personen die hen actief betaalden.

Audio : Gesprek met Jennifer Vanderputten van parket Brussel


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?