Chiro en brandweer verwerken plots overlijden van Manon

PEPINGEN – De leden van Chiro Karreveld proberen het plotse overlijden van hun hoofdleidster Manon een plaats te geven. Manon was 6 jaar lid van de groep. Ook de brandweercollega’s van Manons vader krijgen bijstand.

Zondag kwamen een veertigtal chiroleden samen aan hun lokalen in de Schoolstraat. Chiro Vlaanderen stuurde iemand om de jongeren te begeleiden. Er werd een herdenkingshoekje ingericht. Na een bezinningsmoment konden alle leden een boodschap neerschrijven op een herdenkingsmuur. De vele mooie herinneringen maken dat de medeleden hun hoofdleidster nooit zullen vergeten.

Brandweer

Manons vader Frank is brandweerman bij de Lennikse brandweer. De hulpverlening gebeurde door collega’s van de Lennikse en Halse brandweer en Frank begaf zich ter plaatse. “In de kazerne heerst er een bedrukte stemming”, zegt commandant Koen Roesems. Het Firefighter Stress team nam zondag contact op met de familie en met de ambulanciers. Vanavond (Maandag 24-11-14) is er in de brandweerkazerne een nabespreking, die wordt begeleid door het Firefighter Stress team en begint de Lennikse gemeenteraad met een minuut stilte.

Ingezonden foto


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?