Vogelgriep-maatregelen treffen internationaal pluimveesalon

AFFLIGEM - Ook het internationale pels- en pluimdierensalon van de vzw Pajottenlanders dit weekend in de Bellekouter in Affligem voelt de genomen maatregelen om de verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan. Op de beurs mogen geen dieren verkocht worden en exposanten uit Nederland zijn geweigerd.

Van de 4.800 dieren die er dit weekend zouden worden tentoongesteld, zijn er driehonderd geweigerd omdat de eigenaars afkomstig zijn uit Nederland, waar de vogelgriep zelf al is vastgesteld. Onder de geweigerde dieren zitten 160 Brahma's, één van de meest imposante hoenderrassen ter wereld. Dit weekend zou het Europees raskampioenschap van deze soort beslecht worden in Affligem.

Dat er ook geen dieren mogen verkocht worden is een domper voor de organisatoren. "Onze beurs staat internationaal bekend bij heel wat verkopers en kopers", aldus Lander Van Droogenbroeck van de organisatie. "Vandaag hebben we al mensen uit Duitsland en Frankrijk moeten uitleggen dat de verkoop verboden is. Zij kwamen speciaal hiervoor naar Affligem, dus dat is heel jammer natuurlijk, maar er is begrip."

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?