Verse 'Disco Soep' uit protest tegen voedselverspilling

HALLE - Deze voormiddag kregen de bezoekers van het centrum van Halle verse 'Disco Soep' voorgeschoteld. Op het menu stond niet alleen een soepje uit protest tegen voedselverspilling maar ook fijne muziek.

Het is vzw Mondi’alle die het initiatief voor de Disco Soep nam in samenwerking met de Soepjuffers, een groep Halse vrouwen die zich inzet voor moeders en kinderen in armoede. De Soepjuffers zamelden de soepgroenten in via de voedselteams, in supermarkten en op de donderdagmarkt. Al wie dat wilde kon vandaag komen proeven en ondertussen een dansje wagen aan wat leuke muziek dankzij een live dj-set en kermispunk van Shaman Festival.

Deze Disco Soep was  de ideale voorbereiding voor Toernee Mondi’alle, het slotevent van de wereldmaand op zaterdag 29 november in het centrum van Halle. Op die avond is er live muziek in de Halse café’s, vurig straatspektakel, (h)eerlijk avondeten in pop-uprestaurant de Steunzool in de Oude Post, en in CC ’t Vondel kan je terecht voor een gratis kindervoorsteling en voor het bruisende feestje achteraf. Kaarten voor dat feestje (inclusief drie consumpties in de verschillende café’s) kosten 6 euro in voorverkoop en zijn te koop in de deelnemende café’s en bij de vrijwilligers van Toernee Mondi’alle.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?