Dronken fuivers vandaliseren straten achter Lenniks Vetkot

LENNIK – De jaarmarkt heeft een kwalijke nasleep voor de bewoners van de Borrekeitse. Dronken jongeren beschadigden er woningen en brievenbussen.

De Borrekeitse ligt achter het Vetkot. Enkele weken geleden kwamen er al klachten uit deze en omliggende straten over vandalisme. Sinds enkele uren hebben de bewoners er last van dronken jongeren die er herrie schoppen. “Ze rukken Amsterdammertjes uit het wegdek en slaan er brievenbussen mee stuk. Meerdere woningen liepen schade op. Buren die geen garage hebben brachten hun wagen in veiligheid. We hebben al drie keer de politie opgebeld”, zegt een bewoner.

De politie kwam ter plaatse maar de jongeren vinden een gemakkelijke vluchtweg langs de trambedding in de richting van Sint-Martens-Lennik. “Vroeger gebeurde het ook al eens dat er hier drinken feestvierders kwamen aangestrompeld maar daar hadden we niet echt last van. Nu loopt het de spuigaten uit. Ze lopen hier rond met flessen Cava en sterke drank. We belden de burgemeester op haar gsm maar kwamen op een voicemail terecht. De politie was wel heel vriendelijk en beloofde regelmatig te patrouilleren. We verwijten het jaarmarktcomité niets, hier kunnen zij niets aan doen”, zegt de bewoner.

Enkele jaren geleden voerde het jaarmarktcomité een verbod in op de verkoop van sterke drank in de standjes van de verenigingen. Dat had een gunstig effect maar nu moet weer bekeken worden waar de oorzaak ligt van deze opflakkering van baldadigheden.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?