Breicafé Ternat schenkt mooie som aan Pamperbank

TERNAT - De vrijwilligers van het 'Breicafé Ternat' konden dankzij de verkoop van hun zelfgemaakte sjaals en mutsen maar liefst 600 euro schenken aan de Pamperbank.

Begin dit jaar werden bepaalde openbare plaatsen in Ternat opgefleurd met brei en haakwerk (Lees : Wildbreiers pakken Ternat in (Foto's)).  De actie werd toen onder initiatief van CC De Ploter gerealiseerd door een groep vrijwilligers en dit met ingezamelde wol. Een aantal vrijwilligers wilden hier een vervolg 'aan breien' en zagen tegelijkertijd de kans om zich in te zetten in de bestrijding van de kansarmoede. Zo werd het 'Breicafé Ternat' geboren.

De creatievelingen namen het heft stevig in handen en intussen zijn al zakken vol zelfgemaakte sjaals en mutsen verdeeld aan diverse organisaties zoals Poverello, Opvangcentrum Klein Kasteeltje en VZW (W)arm-kracht. Op 12 oktober, tijdens één van de zondagen, georganiseerd door CC De Ploter Ternat werd er ook een verkoop gehouden. Het werd een overdonderend succes met een opbrengst van net geen 600 euro.  Een mooi bedrag dat integraal werd overgemaakt aan de Pamperbank, een organisatie die zich inzet om de kinderarmoede terug te dringen en jonge, kwetsbare gezinnen te steunen.

Afspraak op de kerstmarkt

Op 13 december kan je het Breicafé vinden op de kerstmarkt in Sint-Katharina Lombeek,  waar de vrijwilligers naast sjaals en mutsen ook kerstversiering zullen verkopen. Dit in kader van Music for Life tvv VZW (W)arm-kracht.  En ook op “de Zondagen van CC De Ploter” op 14 december a.s. mag je hen opnieuw verwachten.

Archief

Lees ook : Ternats breiwerk binnenkort te zien in 'Thuis' ?


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?