Schaatsplezier wint het van mogelijk stroomtekort in Halle

HALLE - Sommige gemeentes in ons land plaatsen deze winter géén schaatspiste meer. Dat heeft alles te maken met het mogelijk stroomtekort. In Halle zal je gewoon weer wél de schaatsen kunnen aanbinden.

De zesde editie van Halle Schaatst zorgt dit jaar van vrijdag 12 december 2014 tot en met zondag 15 januari 2014, voor vier weken overdekt schaatsplezier op het Stationsplein. Het evenement lokte vorig jaar net geen 19.000 schaatsers naar Halle, en de organisatoren hopen dit jaar minstens even goed te doen en dat in tijden dat heel wat organisaties van dergelijke initiatieven in het land besloten hebben om er de brui aan te geven. Boosdoener is het dreigende stroomtekort, maar daar trekken ze zich in Halle niet veel van aan. Volgens de organisatie staat de stad Halle immers niet op de lijst van mogelijke 'probleemregio'.

"Halle Schaatst is overdekt, dus dat is al minder energieverbruik dan open pistes", klinkt het. "We beperken reeds sinds vorig jaar het verbruik door de koelinstallatie af te schakelen tijdens de nacht en het gebruik van LED verlichting was vorig jaar al aan de orde."

Markten

Ook dit jaar zal voor het evenement een 800m² grote overdekte schaatspiste opgesteld worden aan het station. De tent wordt trouwens al vanaf 28 november opgesteld, zodoende kan Halle Events de 4de editie van de Winterrommel-markten organiseren en de 3de editie van de tweedehands kledijmarkt. Bezoekers zijn welkom op zaterdag 6 en zondag 7 december van 8u tot 13u voor de Winterrommelmarkten en zaterdagnamiddag 6 december van 15u tot 19u voor de tweedehands kledijmarkt.

Tarieven

Een schaatsbeurt kost 6 euro. Er zijn vaste schraapbeurten om 12u, 14u, 16u en 18u. Er zijn schaatsen van maat 26 tot en met maat 50 en voor de allerkleinsten zijn er de glij-ijzers. Er kunnen ter plaatse handschoenen aangekocht worden aan 3 euro (het dragen van handschoenen is verplicht). Voor de kleinsten zijn er schaatshulpjes te huur aan 2euro. Er is de drive-in met frisdranken alsook een toilet voorzien. Naast de piste is een kroeg waar ook niet-schaatsers welkom zijn.

Op een rijtje :

Per schaatsbeurt: 6 euro per persoon. (ook met eigen schaatsen)
Tickets 10 + 1: 60 euro. (ter plaatse aan te schaffen)
Tickets 15 + 2: 90 euro. (ter plaatse aan te schaffen)
Tickets 20 + 3: 120 euro. (ter plaatse aan te schaffen)
Cadeauticket: 6 euro per ticket. (ter plaatse ingepakt)

Openingsuren

Elke dag open vanaf 10u. (Op schooldagen vanaf 13u)
Van zondag tot en met donderdag open tot 21u.
Vrijdag en zaterdag : Nocturne open tot 23u.
Woensdag 24 en 31 december gesloten om 18u.
Gesloten op 25 december en 1 januari.
Zondag 11 januari 2015 einde om 19u.

School en feestjes

De schaatspiste is van vrijdag 12 december tot vrijdag 19 december tot 13u, voorbehouden voor scholen. Van maandag 5 januari tot vrijdag 9 januari wordt de piste ook tot 13u voorbehouden voor de scholen. De ticketprijs voor de scholen bedraagt euro 5, de begeleiders zijn gratis.

Kinderen kunnen ook hun verjaardag vieren met de vriendjes en en vriendinnetjes op en rond de schaatspiste. Halle Events zorgt bovendien voor een verjaardagstaart en een drankje, de cadeautjes en non-stop schaatspret. De jarige zelf viert gratis mee, de andere kinderen betalen 12 euro. Elke dag (max 2 feestjes) mogelijk, behalve op 24 en 31 december.

Inschrijven voor scholen en feestjes kan via www.halleschaatst.be

Jong en oud op het ijs

Voor zowel de jonge als de oude sportievelingen zijn speciale arrangementen voorzien.

Kijk! ik schaats! is een initiatie waarbij kinderen(5-7 jarigen) onder begeleiding van een ervaren monitor door middel van oefeningen, tips, nuttige info en de actieve hulp van mama of papa op enkele uurtjes alleen leren schaatsen. De ticketprijs voor Kijk! ik schaats! bedraagt 12 euro, de begeleiders zijn gratis. Bloso zal instaan voor de monitoren en lesgevers : elke zondag van 10u tot 11u30. (14/12-21/12-28/12-4/1-11/1). Inschrijven via www.halleschaatst.be

Denk jij te oud te zijn om nog op een ijspiste te staan? Voor alle 50-plussers is er speciaal materiaal voorzien met als afsluiter een gezellig samenzijn in de Kerstkroeg. Een schaatsleerkracht leidt alles in goede banen. Deelname is gratis. Data: dinsdag 6 januari van 13u30 tot 15u30 Info: sport@halle.be of 02/365.98.40

Ook de rolstoel, schoenen,… mogen de schaatsbaan op. Prijs: 6 euro p.p. (begeleider gratis) Data: vrijdag 9 januari van 10u tot 12u. Info: sport@halle.be of 02/365.98.40

Teambulding

Ook een teambuilding activiteit met jouw bedrijf op sportvereniging op Halle Schaatst kan. Er is zelfs mogelijkheid om iets kleins of groots te eten in de verwarmde VIP ruimte. Vraag naar de diverse groep- en VIP arrangementen via sponsor@halle-events.be of 0495/514.518

Lions Kerstmarkt

De jaarlijkse Lions Kerstmarkt zal georganiseerd worden naast de schaatspiste op zaterdag 13 en zondag 14 december, zaterdag vanaf 16u, zondag vanaf 11u. Zij staan garant voor een gezellige sfeer en lekkere verse oesters, kreeftensoep en champagne. Zaterdagavond is er een taxidienst (vanaf 22u) voorzien, parkeergelegenheid aan Delhaize en animatie met DJ. De opbrengst gaat integraal naar de sociale werken van Lions Kasteel van Gaasbeek.  

Verenigde Handelaars Halle

Zoals de laatste jaren zorgen de VHH voor een publiciteitscampagne rond het eindejaarsgebeuren in Halle. Ook dit jaar nemen zij Halle Schaatst mee op in hun publiciteit op Ring-TV en in De Streekkrant. Halle Schaatst op zijn beurt neemt het programma van VHH op in hun folder. Daarnaast zal enkel op 14 december een chalet van VHH ook op het stationsplein staan. Hier kunnen hun klanten terecht met hun gratis bonnetjes warme choco en … tussen 14u en 18u.

Spectaculaire opening

De opening van de piste is voorzien op  donderdag 11 december vanaf 20u. De toegang is gratis. Het 'Showteam Ice Fantillusion' met Kevin Van Der Perren en Jenna McCorkell zal voor het wat spektakel zorgen.  Nadien kan je nog een drankje aanschaffen in de verwarmde kerstkroeg.  Halle Schaatst steunen kan ook door in te tekenen voor de VIP Openingsshow met diner aan 65 euro. Opgelet! Inschrijven voor de VIP opening met diner tot 6 december via sponsor@halle-events.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?