Politie onderzoekt geruchten over ontvoeringspogingen

OUDERGEM - De laatste dagen werden massaal alarmerende berichten over mogelijke pogingen tot ontvoeringen aan scholen in Oudergem verspreid op de sociale netwerken. De politie neemt de geruchten ernstig maar zegt dat er geen reden tot paniek is.

De politiediensten van de zone Ukkel/W-B/Oudergem werden in kennis gesteld van drie feiten die hebben plaatsgevonden tussen 21 oktober en 4 november. De zone heeft onmiddellijk de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen door de aanwezigheid van de patrouilles rondom de scholen te versterken en een opsporingsonderzoek op te starten.

Het gevoerde onderzoek, waarbij alle betrokken slachtoffers werden gehoord, bracht voorlopig echter geen enkel concreet element aan het licht die de hypothese van een poging tot ontvoering kan bevestigen. "Naar aanleiding van het laatste feit, die aan de oorsprong ligt van de recente geruchten, kunnen wij bevestigen dat het gewoonweg ging over een vrouw die een jongen van 7 jaar bij de hand heeft genomen om hem te helpen veilig over te steken terwijl hij alleen op weg naar school was. Een verkeerde interpretatie van zijn relaas heeft geleid tot een vervorming van de reële situatie", klinkt het bij de politie.

Vanaf dan hebben de onbevestigde geruchten zich in een snel tempo verspreid op sociale netwerken en een begrijpelijke verontrusting tot stand gebracht bij de ouders waarvan de kinderen in Oudergem of elders school lopen. "De politiezone alsook de gemeentelijke overheden willen de scholengemeenschap, ouders en kinderen geruststellen wat betreft de recente feiten. Zij zullen alle feiten waarbij minderjarigen betrokken zijn met alle ernst behandelen en alle nodige maatregelen treffen om de veiligheid van iedereen te waarborgen."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?