Kerstverlichting wijkt voor windmolens

ASSE - Voor het plaatsen van de vier windmolens in het industriepark van Mollem moeten de komende weken verschillende uitzonderlijke transporten door de gemeente rijden. Dit heeft onder andere gevolgen voor de 'kerstsfeer' in ht centrum van Asse.
 
De transporten zullen telkens gebeuren tijdens een donderdagnacht : op 27 november en op 4, 11 en 18 december. De grootste vrachtwagen is 46 m lang en maximaal 4,80 m hoog. Het transport komt uit de richting Dendermonde en gaat via de spooroverweg naar de industriezone van Mollem. De transportfirma voorziet dat het transport tussen 2u en 4u door Asse rijdt. Tijdens het uitzonderlijk transport zet het bestuur politie in ter hoogte van het kruispunt N9 - N9k.
 
Vanaf 27 november 2014 tot en met 9 januari 2015 gebruikt de transportfirma de vrachtwagenparking ter hoogte van Syntra voor het stockeren van materiaal. Voor bovenvermelde periode wordt een parkeerverbod op deze parking ingesteld.
 
Omwille van dit transport mag er, vanaf 27 november en dit gedurende 4 weken, boven de Steenweg ook geen kerstverlichting worden opgehangen. Het bestuur laat weten dat het op een alternatieve wijze kerstsfeer in het centrum zal brengen.
 
Werken op schema

De bouw van vier windturbines rondom het industriepark van Mollem begint intussen steeds zichtbaarder te worden. Bouwheer Ecopower liet recent nog weten dat de werken op schema zitten.

De voorbereidende werken, zoals de bekabeling en de aanleg van de kraanplaatsen, gebeurden al in september en momenteel zijn er al vier gigantische funderingen te zien. Ecopower hoopt tegen het jaareinde de mast en de wieken van de turbines te kunnen plaatsen. Al zal alles uiteraard afhangen van de weersomstandigheden. Ecopower hoopt dat de turbines tegen de lente van 2015 volledig operationeel kunnen zijn. Volgens Ecopower liggen de werken voorlopig alvast op schema en lijkt die deadline zeker haalbaar.

Eind september organiseerde Ecopower in Asse nog een infovergadering waarop de Assenaren warm werden gemaakt om mee te participeren in het project. Ecopower laat weten dat er zeker interesse is.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?