Basisscholen bekroond met 'Verkeer op School-medaille'

REGIO - Scholen die samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) werken aan verkeer en mobiliteit op school, worden daar vanaf nu voor beloond met een medaille. In totaal meer dan 250 Vlaamse basisscholen werden intussen bekroond. In onze regio gaat het om scholen uit Dilbeek, Asse, Opwijk, Affligem, Gooik en Ternat 

In totaal reikte de VSV 14 gouden, 30 zilveren en 207 bronzen Verkeer op School-medailles uit. Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas. Daarnaast is het medaillesysteem een dankbaar promotiemiddel voor de VSV-projecten: "Zo geraken scholen beter vertrouwd met ons uitbreide aanbod inzake verkeers- en mobiliteitseducatie en krijgen ze en stimulans om zoveel mogelijk van onze projecten uit te voeren", zegt VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer.

Voorbeelden zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Voetgangersexamen) en de verkeersvaardigheid van jonge fietsers te verbeteren (Fietsbrevetten Brons, Zilver, Goud en het Grote Fietsexamen), maar ook de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte nascholingen Verkeer op School.

Afhankelijk van het aantal punten dat de scholen het vorige schooljaar hebben verzameld, krijgen ze een bronzen, zilveren of gouden medaillepakket toegestuurd. Drie punten geven recht op brons, zes op zilver en negen op goud. Naast de medailles om aan de schoolpoort te hangen krijgen de scholen ook een affiche, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en gratis sets voetgangers- of fietsbrevetten.

De scholen uit onze regio met een zilveren medaille zijn : GO! basisschool De Vlinder uit Dilbeek, Vrije Basisschool Sint-Alena uit Dilbeek en De Klimop uit Schepdaal.

De scholen uit onze regio met een bronzen medaille zijn : De Kriebel uit Sint-Ulriks-Kapelle,  Ascanusinstituut in Asse, De Droomgaard uit Sint-Katherina-Lombeek, De Kiem in Wambeek, De Leertrommel in Opwijk, De Dorpsschool in Kester en de Sint-Vincentiusschool in Affligem.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?