Leerlingen Kasterlinden willen vermageren en gezonder eten

LENNIK / DILBEEK – Vijf leerlingen vormen team met enkele leerkrachten om meer aan beweging te doen en kilootjes te verliezen. Ze dagen Patrick Rahoens uit om na zijn eerdere indrukwekkende afvallingsinspanningen er nog eens 10 kg af te krijgen.

“In het kader van ons gezondheidsbeleid hielden we binnen de auti-werking van BuSO Kasterlinden een gezondheids-3daagse . Tijdens dit project brachten we de leerlingen in contact met de 2 pijlers van gezonder leven: bewegen en gezonder eten. Eén van onze sprekers was Patrick, bekend van het vtm- programma “Afvallen en opstaan”, vertelt leraar Pim Van der Stappen. Restaurantuitbater Patrick uit Steenokkerzeel woog in 2012 nog 285 kg toen hij onder de hoede kwam van Yves De Vos van Fitnation. Patrick slaagde erin 50 kg af te vallen. Na een operatie van vermageringschirurgie weegt hij nu nog 182 kg.

Vijf van de leerlingen werden zo geïnspireerd, dat ze samen met enkele leerkrachten besloten Patrick uit te dagen voor een “gezondheidsmaand”.  Patrick nam de uitdaging aan om het laatste stukje weg af te leggen. “Als we 130 kg kunnen bereiken heeft Patrick een zeer goed resultaat bereikt. Elke dag is een uitdaging. We werken met kleine stapjes en haalbare doelen”, zegt Yves De Vos van Fitnation.

Iedere leerling gaat samen met zijn leerkracht / coach een maand lang werken aan zijn doel. Patrick gaat proberen 10 kg af te vallen. “Als Patrick dit kan, dan kan ik dat ook”, zegde Robbe. Hij viel in één jaar tijd 10 kg af, door meer te bewegen en op zijn voeding te letten. Ook de leerkrachten hebben zich hetzelfde doel gesteld. Als de leerlingen slagen in hun opzet, dan staat hen in Patricks restaurant een gezonde maaltijd te wachten. Als ze mislukken, beloven ze de afwas te doen.

 Zie ook: http://www.persinfo.org/2013/01/13/patrick-uit-%E2%80%9Cafvallen-en-opstaan%E2%80%9D-was-%C3%A9%C3%A9n-van-de-250-deelnemers-aan-de


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?