Hernese kinderen spelen bananenspel

HERNE - De kinderen van het  5e en 6e leerjaar van de basisscholen De Bloesem in Herne en De Markevallei in Kokejane speelden het bananenspel. Dit is een mondiale vorming om de kinderen fairtrade-producten te leren kennen. Marie-Louise Devriese, schepen, en Viviane Grisez, voorzitter Herne Solidair, gingen langs en speelden mee.

Het is een spel met vraag en antwoord over de fairtrade-bananen, die onder andere geteeld worden in Peru. Op deze manier denken de kinderen hierover na en leren ze bij over eerlijke handel. Het bananenspel  duurde telkens één uur. Na afloop kregen de kinderen een Fair Trade kalender en een banaan mee naar huis.

Elke gemeente heeft een aantal kalenders en producten om te promoten. Herne heeft gekozen voor de fairtrade-banaan.  Herne is, naast  Pepingen, Beersel, Halle, Gooik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw,  één van de zeven fairtrade-trekkers. Samen lanceerden ze een kalender met fairtrade-activiteiten. Dankzij deze kalender willen ze de regionale fairtrade-aanpak in de kijker zetten en nieuw leven inblazen. Op deze manier willen ze zowel de kleinschalige boer in het Zuiden als de duurzame boer in het Noorden een hart onder de riem steken.

Ingezonden foto


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?