Gemeenteraad Opwijk speelt tijdelijk op verplaatsing

OPWIJK - Het Gemeentelijk Administratief Centrum II (GAC II) langs de Ringlaan in Opwijk wordt verbouwd, waardoor de gemeenteraden vanaf deze maand doorgaan op een andere locatie.

De gemeenteraad van 21 oktober vond plaats in de parochiezaal van Droeshout, de gemeenteraad van 25 november is verplaatst naar de Sint-Pieterszaal in Mazenzele en de gemeenteraad van 16 december trekt naar de cafetaria van WZC De Oase. Iedereen is welkom om de gemeenteraden te volgen vanaf 20u.

Door de verbouwingswerken aan het GAC II verhuizen deze maand ook enkele gemeentelijke diensten. De dienst interne zaken verhuist naar GAC I langs de Marktstraat. De dienst  financiën gaat naar de OCMW-administratie in de Kloosterstraat  en de dienst informatica trekt naar Hof ten Hemelrijk in de Kloosterstraat.

De dienst personeel is al verhuisd naar de Kloosterstraat. Alle huwelijken hebben gedurende de periode van de verbouwingen plaats in GAC I (Marktstraat 55). De openingsuren blijven ongewijzigd.

Meer over de werken

De bedoeling van het gemeentebestuur en het OCMW.-bestuur van Opwijk is om op vrij korte termijn te komen tot een intensieve samenwerking en tot de integratie van de ondersteunende gelijkaardige diensten. Daarom wil de gemeente de diensten samen huisvesten. Hiervoor zullen verschillende muren en wanden uitgebroken worden om de burelen praktisch in gebruik te maken. Er komt een volledig nieuwe energiezuinige verwarming , inclusief buizen en toevoerleidingen. Overal komennieuwe ramen met conforme beglazing.

Daarnaast komt er ook een volledig nieuw sanitair blok en zal dehuidige garage omgebouwd worden tot een gemeenschappelijk bureel. Tot slot zal ook detoegankelijkheid worden verbeterd voor minder-validen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?