Een zoekertje: ‘Kunst zoekt Naaktperformers!’

GOOIK – De kunstenaars Ann Adriaenssens en Rik Du Rang zoeken mannen en vrouwen, die willen deel nemen aan een aantal naakt-kunstperformances in de zomer. Morgen, zaterdag 1 november, zijn er ook nog een aantal mensen nodig, die figureren op een foto, om de performance aan te kondigen.

De weergoden zijn het project heel gunstig want het wordt morgen heel uitzonderlijk warm voor een 1e november. De foto wordt genomen in Gooik op de weide waar de performance in de zomer plaats heeft.

Pep-In-Gen

Deze kunstperformance zal deel uitmaken van de kunstwandeling georganiseerd door het collectief Pep-In-Gen (www.pep-in-gen.be) en zal in augustus/september 2015 plaatsvinden in Gooik.

De regie zal in handen zijn van twee kunstenaars, Ann Adriaenssens en Rik Du Rang. Muziek wordt gecomponeerd en live gespeeld door Laurent De Jaegher. Geert Vanhassel zorgt voor bijpassende tekst.

Om deze creatie te kunnen uitvoeren zijn Ann Adriaenssens en Rik Du Rang op zoek naar heel wat mensen (min 10 per voorstelling), die naakt in deze voorstelling willen acteren. “Vrouwen, mannen, jong, oud, groot, klein, dikke buik, dunne spriet, littekens, vervormingen,… gewoon de mens zoals hij is”, zegt Ann Adriaenssens.

Praktisch

Voel je je aangesproken om hier aan mee te werken dan kan je contact opnemen met Ann Adriaenssens, annadri@telenet.be, 054/300632, 0470/643444 of Rik Du Rang, rik.du.rang@telenet.be, 0494/727267.

Er wordt gevraagd dat je 1 of meerdere zondagnamiddagen (max 4) kan vrijmaken. Er zijn 2 performances per namiddag (ongeveer 15 à 20 min). De juiste data worden later meegedeeld.

Voorheen zijn er ook repetities en een eerste bijeenkomst en bespreking wordt voorzien in de maand januari 2015.

Ergens in een weide

“Ergens in een weide..een steil volle frisgroene weide,  omsloten door bos..als een kijkdoos voor de toeschouwer..

een lange malsgroene rechthoek als podium. Het word natuurstil..naast je..achter je..grazende koeien..behalve hier..

mensen worden acteurs..het publiek kijkt van ver..

Ze onderzoeken het podium..spelen op de ruimte..ze zijn naakt..

één met de omgeving maken zij een voorstelling..een performance als naakte mens.. "

Tijdens de voorstelling is je gezicht bedekt en staat het publiek op een ruime afstand van de voorstelling."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?