Asse herdenkt Wapenstilstand en oud-strijders

ASSE - Naar jaarlijkse traditie worden in Asse, Zellik en Relegem de overleden oud-strijders, de oorlogsslachtoffers en de Wapenstilstand plechtig herdacht.

In Asse is er op dinsdag 11 november 2014 om 10u30 een eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. Vervolgens een optocht en bloemenhulde aan het Monument der gesneuvelden. Er is ook een bezinning met de leerlingen van de Sint-Martinusschool ASO, TSO en BSO en de klaroenblazers van het gemeentelijk brandweerkorps.

In Zellik is er op dinsdag 11 november 2014 om 11u30 een eucharistieviering in de Sint-Bavokerk. Daarna is er een optocht naar het kerkhof onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Zellik en het trommelkorps van Chiro Zellik. Daar is er een bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden in samenwerking met GLS De Regenboog Zellik.

In Relegem is er op zondag 16 november 2014 om 10u een eucharistieviering in de Sint-Jan-de-Doperkerk, opgeluisterd door het Zangkoor Relegem en de kinderen van de 12+ -catechese. Nadien is er een bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden op het oude kerkhof. Er is een optocht onder begeleiding van de fanfare naar het nieuwe kerkhof met bezoek aan de graven van de oud-strijders.

De organisatoren van deze herdenkingsvieringen zijn: NSB Asse, Paracommando's Asse, Brandweer Asse, Kon. Fanfare Sint-Cecilia Zellik, NSB Zellik, Trommelkorps Chiro Zellik, Landelijke Gilde Relegem, Sint-Martinusscholen ASO, TSO en BSO, GLS De Regenboog Zellik en dienst Cultuur Asse.

Verkeersmaatregelen

Parkeren
Asse: op 11 november geldt er een volledig parkeerverbod op het Gemeenteplein van 9u tot 13u, op het Kerkplein geldt het parkeerverbod alleen voor de middelste parkeerstrook.
Zellik: op 11 november vanaf 9u tot het einde van de activiteit geldt er parkeerverbod voor de ingang van het kerkhof van Zellik (de parkeerplaats mag alleen gebruikt worden als in- of uitstapzone voor de bezoekers aan het kerkhof).
Relegem: n.a.v. de optocht in Relegem op 16 november geldt vanaf 8u een parkeerverbod op de parkeerstrook in de Dorpstraat tussen de kerk en de Poverstraat.

Afsluiten openbare weg
Vanaf 11u  wordt ter vrijwaring van het Gemeenteplein de openbare weg afgesloten ter hoogte van: N9 vanaf het kruispunt Nieuwstraat tot Boekfos / Huinegem vanaf kruispunt Gasthuisstraat / N9 vanaf kruispunt Spiegelstraat / Gemeenteplein Kruispunt Arsenaalstraat / Gemeenteplein kruispunt Kattestraat. Vanaf 11u wordt een inrijverbod ingesteld in de Tuinwijk vanaf het kruispunt met de Gasthuisstraat.

Omleiding
Het verkeer komende van Meise wordt omgeleid via Tuinwijk, Bremt, Marlier en Mollestraat. Het verkeer komende van Ternat-Brussel wordt omgeleid via Bloklaan, Boekfos en N9. Het verkeer komende van Brussel richting Aalst/Dendermonde wordt omgeleid via Boekfos, Bloklaan en Nieuwstraat.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?