Postzakken te grabbel op stoep

SCHEPDAAL - Enkele inwoners van Schepdaal zijn ongerust nadat ze opmerkten dat Bpost elke ochtend enkele gevulde postzakken achterlaat op de openbare weg. Volgens Fred Lens van Bpost komt er eerstdaags een oplossing.
 
Bpost laat elke weekdag twee gevulde postzakken achter aan de gevel van café 'De Welkom' op de hoek van de Jan De Trochstraat met de Wijngaardstraat. Het zijn zogenaamde bevoorradingszakken die in de loop van de dienst door de postbodes worden opgehaald om uitgedeeld te worden. Buurtbewoners vrezen dat iemand met slechte bedoelingen op een dag gaat lopen met hun post. Recent waren er trouwens ook een aantal meldingen van factuurfraude in de regio.
 
"Oplossing gevonden"
 
Controle op de zakken is er immers amper tot niet. Het café waar de post wordt achtergelaten is op het moment dat de zakken er staan niet open. Volgens Fred Lens, woordvoerder van Bpost, zal er eerstdaags een oplossing komen voor het probleem. "De zakken werden vroeger ook al afgegeven aan het café maar dat was onder een vorige uitbater wel 's ochtends open", zegt hij. "Blijkbaar hanteren de nieuwe uitbaters andere openingsuren. Onze plaatselijke verantwoordelijke is intussen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om de postzakken achter te laten en dat zou tegen begin volgende week in orde moeten zijn. We willen trouwens ook benadrukken dat er in het verleden nooit meldingen zijn gemaakt over post die op deze locatie zou verdwenen zijn."

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?