Tiener sterft nadat stiefvader hem bedorven pasta laat eten

LINKEBEEK - Het gerecht heeft een dertiger uit Oudergem aangehouden die zijn stiefzoon opzettelijk bedorven pasta had laten eten. De 14-jarige jongen kreeg buikklachten en overleed enkele dagen na de maaltijd.

Op 5 oktober overleed een 14-jarige jongen in Linkebeek, die tot kort voordien in goede gezondheid verkeerde. Er werd een autopsie uitgevoerd, waaruit bleek dat een voedselvergiftiging aan de oorzaak van het plotse overlijden kon liggen. Vorige week woensdag gaf de stiefvader van de tiener zich spontaan aan de bij de politie, waar hij verklaarde dat de jongen bedorven pasta had gegeten. Het voedsel lag al een paar dagen in de vuilnisbak en was beschimmeld. De man had de pasta naar eigen zeggen voor zichzelf opgewarmd omdat hij zich depressief voelde en zichzelf ziek wilde maken. Toen de jongen later op de avond thuiskwam en vroeg of hij de rest mocht opeten, liet de man hem begaan.

Ze kregen beiden buikklachten, maar die leken voorbij te gaan. Enkele dagen later stierf de jongen alsnog en het parket van Halle-Vilvoorde zegt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de bedorven pasta tot de dood van de jongen heeft geleid. De stiefvader werd opgepakt en is aangehouden voor het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg aan een minderjarige door een persoon met gezag over hem.

De verdachte verklaarde aan de onderzoeksrechter dat hij zijn stiefzoon enkel ziek wilde maken omdat hij soms negatieve dingen over hem vertelde tegen de rest van de familie, maar dat hij niet de bedoeling had om de jongen te laten sterven. Het gerecht onderzoekt de zaak intussen verder.


 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?