Beersel herdenkt uitgebreid het oorlogsverleden

BEERSEL - Om de herinnering aan het oorlogsverleden in Beersel levend te houden vindt de herdenking dit jaar plaats op dinsdag 11 november in Alsemberg. Naast de officiële plechtigheid is er ook een fakkeltocht en een educatief luik uitgewerkt voor de basisscholen van Groot-Beersel.

Het vredescomité stelde een uitgebreid programma samen. Om 9u45  is er samenkomst en bloemenhulde aan het monument der gesneuvelden aan de O-L-Vrouwekerk Alsemberg. Om 10u is er een gebedsviering in de O-L-Vrouwekerk, opgeluisterd door het Kerkkoor van de parochie en de K. Brassband van Alsemberg. Om 11u15 is er een bloemenhulde op de begraafplaats O-L-Vrouwstraat  Alsemberg en om 11u45 is er in CC de Meent een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vrede in Beeld’ door de basisscholen van Alsemberg en Kunstacademie ’t Meiboompje. Verder de tentoonstelling ‘Sporen van de Grote Oorlog’ door het Heemkundig Genootschap ‘van Withem’. De tentoonstellingen lopen nog tot 30 november.  Aansluitend is er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur

Fakkeltocht voor Vrede

Onder begeleiding van de muziekgroep ‘Trommelfluit’ wordt een traject afgelegd door het centrum van Alsemberg met vertrek aan CC de Meent (18u) en aankomst aan de chirolokalen t.h.v. de Moriaan. Als slot wordt een groot vredesvuur ontstoken en is er voor iedereen gratis chocomelk en wafels. De fakkeltocht wordt georganiseerd in samenwerking met Chiro Esperanto en Okra Alsemberg.

Educatief pakket voor de scholen

Het Vredescomité werkte samen met Kris Baert (radioreporter)aan een opname van een getuigenis door  Beerselse weggevoerden tijdens de 2de wereldoorlog. Dit interview werd opgenomen op DVD en geschonken aan de basisscholen als belangrijk lesmateriaal.

(Foto : Het oorlogsmonument aan de kerk)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?