Politie waarschuwt : ‘onschuldig’ gadget is verboden wapen

REGIO – De politie waarschuwt dat inspecteurs sinds kort steeds vaker tijdens fouilles een soort mes aantreffen waarvan de bezitter zich niet altijd bewust is dat het om een verboden wapen gaat. Het betreft een soort plastic bankkaart die mits enkele vouwbewegingen kan omgevormd worden tot een mes. 

"Dit type mes valt onder de categorie verboden wapens aangezien het ‘een blank wapen is dat uiterlijk lijkt op een ander voorwerp’", klinkt het bij de politie. "Aangezien het bezit van dergelijk verboden wapen strafbaar is volgens de wapenwet, wordt er bij aantreffen een gerechtelijk dossier geopend."

De federale politie wil hiervoor waarschuwen en er ook aan herinneren dat volgende zaken eveneens tot de categorie van verboden wapens horen: spring- of valmessen met slot, vlindermessen, tasers, wapenstok, werpster, nunchaku, peperspray.

De federale Luchtvaartpolitie heeft deze verboden wapens reeds aangetroffen bij de veiligheidsfouillering op onze luchthavens, met mogelijk vervelende gevolgen voor de bezitter zoals oponthoud.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?