Parket wil geen vervolging voor 7 politiemensen die verdacht worden van geweldpleging

BRUSSEL - Het Brussels parket zal volgende maand de buitenvervolgingstelling vragen van zeven politiemensen van de zones Brussel Hoofdstad/Elsene en Brussel Noord die verdacht worden van politiegeweld. Het gaat om een zaak uit 2012.

In januari 2012 dienden zeven mensen klacht met burgerlijke partijstelling in tegen zeven politiemensen die hun boekje te buiten zouden zijn gegaan. Het kwam tot een gerechtelijk onderzoek, dat nu afgelopen is. “De onderzoeksrechter heeft geen bewijs gevonden tegen de zeven politiemensen”, zegt Laurens Dumont, woordvoerder van het Brussels parket. “Daarenboven waren ook een aantal van de vermeende misdrijven niet strafbaar. De zaak komt in november voor de raadkamer voor een eventuele doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, maar het parket zal daar dus de buitenvervolginstelling vorderen.”

De klacht kwam er na een betoging van een groep Congolezen die op 4 januari 2012 betoogden aan het Beursgebouw. Het ging om manifestatie die niet was toegelaten en waar de politie tussenbeide moest komen.  
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?