Hals OCMW huldigt vrijwilligers waaronder een 92-jarige (foto’)

HALLE  - Het OCMW van Halle heeft hulde gebracht aan de meer dan 80 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om haar dienstverlening te ondersteunen.. Zij betekenen voor vele senioren dat lichtpuntje waar zij nood aan hebben.

Het OCMW wil vanaf dit jaar elke vrijwilliger die op dat moment 5, 10, 15, 20, 25 of zelfs 30 jaar actief is, extra in de bloemetjes zetten. 3 jaar geleden werd iedereen gehuldigd die 5 jaar actief was. De laatste 2 jaar waren er geen huldigingen. Daarom willen we toch nog een inhaalbeweging uitvoeren en dit jaar ook iedereen in de bloemetjes zetten die hier 6 of 7 jaar actief is.

De kerkgemeenschap werd dit jaar helemaal in de bloemetjes gezet.  Maar er is ook een ‘specialleke’. Dat is de oudste vrijwilligster: Simone Desmet… Simone is 92 jaar en nog altijd zeer actief.

Nog chauffeur-vrijwilligers gezocht

“We zijn nog op zoek naar chauffeur-vrijwilligers om met de mindermobielenbusjes van het OCMW te rijden. Een gewoon rijbewijs B volstaat daarvoor. Dus mochten er mensen zijn die zich graag willen aansluiten bij onze mooie vrijwilligersgroep, altijd welkom”, zegt coördinatrice Tine Derick.

De bloemen waren voor:

Herman Hautman (5 jaar)

Herman begon 5 jaar geleden als vrijwilliger in De Pasja. Zijn vrouw, Nelly, was op dat moment al een zeer toegewijde  kracht binnen De Pasja. Herman is een stille, harde werker die graag achter de schermen bezig is. Hij is zeer sociaal geëngageerd, niet enkel bij ons, maar ook bij andere organisaties. Ook als gebruiker komt hij regelmatig naar de Pasja, voornamelijk om mee te kaarten.

Louisette Van Wichelen (5 jaar)

Louisette werkt sinds 2009 2 halve dagen per week op de administratie van het Zonnig Huis, nl. maandagnamiddag en donderdagnamiddag.

Louisette doet haar werk hier met veel toewijding. Het vrijwilligerswerk is voor haar heel belangrijk. Ze beschouwt het als haar job en vindt het belangrijk om er goed voor te komen om de mensen te onthalen. En als ze niet kan komen owv gezondheidsredenen, is ze er niet graag bij.

Niet enkel voor het uitvoeren van de administratie en het onthaal kunnen we hier stipt op haar rekenen; ze springt ook graag in bij grotere evenementen zoals bijvoorbeeld het sinterklaasfeest, de kerstmarkt of het lentefeest.

Louisette is een vriendelijke en vrolijke dame die altijd  klaar staat voor de bewoners. Bij de verdeling van de post maakt ze steeds tijd om een praatje te maken. De bewoners zien haar heel graag komen!

En ook met de andere vrijwilligers klikt het goed. Louisette gaat in haar vrije tijd graag op zwier… iets gaan drinken, iets gaan eten, een dansje, een reis,…. En dan vertelt ze graag in geuren en kleuren over haar belevenissen. Haar team is haar heel dankbaar voor al het werk dat ze hen uit handen neemt, en ze zijn vooral blij met wie ze is als persoon!

Annie Cochez (6 jaar) (telefoonster en Oppas)

Annie Cochez is al 6 jaar een heel gemotiveerde vrijwilligster bij ons OCMW.

Zij is wekelijks actief voor de Telefoonster en wil ook graag inspringen binnen de oppasdienst. Dat ze gemotiveerd is, is wel duidelijk: wekelijks komt ze door regen en wind met de bus naar De Pasja om alleenstaanden op te bellen, naar hen te luisteren en hen een hart onder de riem te steken. Annie drinkt graag een kopje koffie en houdt van uitstapjes, kunst en cultuur.

Jeanne Adant (7 jaar) – De Lemoon

Jeanne Adant is al 7 jaar actief binnen onze vrijwilligerswerking, een betrouwbare en stipte vrijwilligster. Jeanne zorgde tot voor kort voor de begeleiding van de wekelijkse  petanque in De Lemoon. Momenteel is zij even buiten strijd met heupproblemen, maar haar man – Jean Bonnewijn – neemt deze taak liefdevol van haar over.

Paul Berghmans (7 jaar) - MMB

Paul Berghmans, ook al 7 actief binnen onze vrijwilligerswerking en wel als chauffeur van de minimobielbus.  Niet zomaar een chauffeur, maar een heel geduldige en voorzichtige chauffeur. Hij staat steeds klaar om in te springen indien nodig. Door een operatie was ook hij een tijd buiten strijd, maar nu is hij weer helemaal in staat om liefdevol mensen te vervoeren.  De dienst kan steeds op hem rekenen en de combinatie van dat alles maakt dat wij hem heel erg dankbaar zijn.

Raoul Biesemans (7 jaar) - Lemoon

Raoul Biesemans is al 7 jaar actief als vrijwilliger binnen de Lemoon.   Hij wordt daar gezien als een onmisbare schakel bij de ondersteuning van de activiteiten en draagt ook de maandkalender rond in Lembeek.  Raoul  is altijd hulpvaardig en helpt spontaan waar hij kan.

In 2012 startte zijn vrouw, Marie-Louise Boschmans eveneens als vrijwilligster in De Lemoon. En ze vormen daar een prachtig team. Steeds onafscheidelijk, waarbij de de ene niet ziet zonder de andere.

Liliane Hamelrijck (7 jaar) en Felicien Mertens (7 jaar)– Oppas

Liliane Hamelrijck en Felicien Mertens zijn al 7 jaar vrijwilliger bij de oppasdienst. Liliane is een heel rustige dame die steeds met toewijding haar vaste gebruikers wekelijks bezoekt. Zij kan goed relativeren en is steeds begaan met de mensen.

Felicien Mertens is een zachte man die gedurende jaren dagelijks bij een dame op de middag langsging om haar bij te staan bij het eten. Deze dame is nu in een rustoord. Momenteel gaat hij 1 maal per week langs bij een gebruiker met dementie om hem gezelschap te houden en nog een halve dag bij een andere gebruiker. Zijn rustige en aangename uitstraling maken dat iedereen hem heel graag ziet komen.

Paul Somers (7 jaar) - Oppas

Je hebt manusjes-van-alles en je hebt vrijwilligers-van-alles. Zo een vrijwilliger is Paul Somers. Hij doet zowat overal vrijwilligerswerk. Gelukkig ook bij ons. Intussen is Paul al 7 jaar trouw op post als vrijwilliger binnen de Oppasdienst. Hij doet dit bij 1 gebruiker, zowel overdag als ’s nachts. Al geruime tijd gaat hij dus bij een gebruiker inslapen en dat doet hij met volle overgave.

Paul is een rustige en vriendelijke man die we ook heel dankbaar zijn voor zijn inzet en engagement.

Jessica Tielemans (7  jaar) – logistieke hulp

Jessica Tielemans, al 7 jaar vrijwilligster als logistieke hulp binnen het Zonnig Huis. Jessica is voor onze bewoners van het Zonnig Huis een vaste waarde geworden op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend.

Ze komt altijd goedgezind ‘werken’, en straalt dit uit. De bewoners fleuren op als ze 1 of ander nieuwsje vertelt van Halle. Als ze er niet is, wordt ze gemist. Wie ook belangrijk is voor haar is haar mama, want  zij brengt Jessica en komt haar altijd halen, zelfs in het WE.

Dirk Roobaert (10 jaar) - MMC

Dirk Roobaert viert dit jaar zijn “10 jaar vrijwilliger bij OCMW Halle”. Dirk  is een vriendelijke en enthousiaste vrijwilliger voor onze vervoersdienst en heeft het hart op de juiste plaats.

Hij handelt altijd correct zowel naar de gebruikers die hij vervoert, als naar de medewerkers van de Thuiszorg.

Hij zal altijd springen om de mensen te kunnen helpen met hun vragen en noden.

Als Dirk op het bureel eens binnenspringt om een praatje te maken is hij ook altijd goedlachs en zeer joviaal. En ook op het nieuwjaars- of vrijwilligersfeest is hij gekend als de grapjesmaker en diegene die de stemming er inbrengt.

Leden van de Kerkgemeenschap:

Onze leden van de Kerkgemeenschap willen we dit jaar eens allemaal het podium opvragen. Daar hoort wel een woordje uitleg bij. Tot 2013 werden zij niet meegerekend binnen onze vrijwilligerswerking, terwijl ze al jaren wekelijks actief waren met het verzorgen van de misvieringen van onze bewoners. De bewoners die dat wensen en niet mobiel zijn, worden door hen tevens naar en van de kapel gebracht.

Pas in 2013 tekenden zij allemaal een vrijwilligersovereenkomst, maar de meesten onder hen behoren tot de vrijwilligers met de langste dienst binnen het OCMW. Omdat zij ook 3 jaar geleden dus nog niet gehuldigd werden voor hun 5 jaar trouwe inzet én omdat ze er zo lang op hebben moeten wachten, werden ze vandaag allemaal in de bloemetjes gezet.

Josée Couturieux, Eugenie De Maere, Rosa Deleener, Carine Deleener, Anna Demesmaeker, Godelieve Depestele, Gaby Duyck, Luc Gevaert, Marie-Rose Heremans, Martine Laurier, Frans Vancutsem. Ook nog, maar niet aanwezig: Christiane Dresselaers, Louisa Herremans, Philippe Lesseliers, Martha Van Diest        

Oudste vrijwilligster: Simone Desmet (92 jaar)

En dan hebben we nog een ‘specialleke’. Onze oudste vrijwilligster: Simone Desmet… Simone is 92 jaar en nog altijd zeer actief. En ook zeer sportief: dagelijks zit zij op haar hometrainer. Zij zet zich graag in voor allerlei goede doelen, waarvoor ze dan bijvoorbeeld mutsjes breidt, gaat naar Okra en… is ook bij ons nog heel actief. Simone woont sinds 2002 in Van Koekenbeek. Zij turnde van bij het begin mee met het turngroepje en toen haar voorganger dit niet meer kon leiden, nam zij samen met Raf Meurisse de fakkel over. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?