Verbouwing van Buizingse zaal ‘Lindegroen’ kan beginnen

BUIZINGEN - Na het event in april 2014 hebben De Vrienden van het Lindegroen beslist om resoluut te gaan voor de heropening van de zaal Lindegroen.

Intussen is er een  VZW “ Vrienden van het Lindegroen” opgericht en deze is erkend  als culturele beweging. De VZW bestaat uit een bestuur en de werkgroepen: financieel, creatief, event, infrastructuur, handige harry’s, vrijwilligers en sympathisanten.

De daadwerkelijke heropbouw van de zaal Lindegroen is praktisch en financieel uitgedokterd. Ook een rondgang met de brandweer is doorgegaan en mits een aantal kleine aanpassingen is de heropening daadwerkelijk te verwezenlijken.

Een exacte datum voor de officiële opening is er nog  niet maar er wordt gemikt op het najaar van 2015. Een tussentijds event, de open wervendag, zal worden georganiseerd op zaterdag 25 april 2015.

Een volgende fase is aangebroken.

“We starten met de praktische kant om de zaal weer  in orde te krijgen zodat allerhande activiteiten zoals voordien kunnen doorgaan in de zaal onder de best mogelijke omstandigheden. We gaan de zaal in orde brengen met de vrijwilligers die zich hebben opgegeven tijdens het event in april”, vertelt Hugo Van Pottelbergh.

Infrastructuur

“In eerste instantie gaan  we ons richten op de keuken, het sanitair en het café.De keuken  en het sanitair worden volledig ontmanteld, heringedeeld en ingericht. Een nieuwe vloer- en muurbekleding en een nieuw plafond hoort hierbij, als ook nieuwe elektriciteit-, water en gasleidingen voor respectievelijke ruimten. Sanitair : nieuwe toiletten voor heren en dames en een nieuw toilet voor minder-validen” , zegt Hugo Van Pottelbergh.

Ook het café wordt volledig heringedeeld zodat deze in de toekomst  functioneel kan worden gebruikt. Dit omvat vernieuwing van bestaande toog. Er komen ingebouwde frigo’s, meer afwas- en werkruimte. Ook de lengte van de toog zal volledig benut worden.

Met de vrijwilligers is er een werkplanning opgesteld. Wie nog wil meewerken is welkom en kan zich altijd melden op het e-mailadres ‘hetlindegroen@gmail.com’ Er zijn nog veel werkkrachten nodig en dit op allerhande gebieden.

Financieel

“Om al deze werken te realiseren hebben we ook een financiële actie uitgedokterd om geld in te zamelen, want zonder financiële hulp is dit niet haalbaar. Om de zaal te heropenen hebben we een projectkost van 75,000 euro. Deze willen we halen via: 1/3 subsidiedossiers en serviceclubs, 1/3 door giften via de financiële acties (bewoners, handelaars en firma’s bouwmaterialen) en 1/3 via leningen die we willen terugbetalen met de inkomsten van de zaal”, zegt Hugo Van Pottelbergh.

Vanaf december worden er financiële acties opgestart. De actie zal  duidelijk te zien zijn in het straatbeeld van Buizingen. “Er komt een project gelijkaardig aan onze actie met de levensgrote stoel. Deze is creatief uitgewerkt en momenteel nog een verrassing. De actie zal ondersteund worden via een actieve website, facebook, een brief aan de bevolking en de pers. De 1118 mensen die een stoel reserveerden via onze vorige actie worden weer aangesproken”, zegt Hugo Van Pottelbergh.

Erfpacht Lindegroen :

Er is een princiepakkoord voor een herziening van de erfpacht van Het Lindegroen tussen Intro en de Sint Vincentius Parochie. Dit akkoord werd reeds overgemaakt aan de notaris voor de opmaak van de erfpacht. De erfpacht wordt opgedeeld tussen Intro en de Vrienden van het Lindegroen. “Ieder zal verantwoordelijk zijn voor zijn deel en bijhorende nutsvoorzieningen (elektriciteit, water en gas). Zo zullen de Vrienden van het Lindegroen het beheer op zich nemen van de grote zaal, de Eyzingenzaal, de keuken, het sanitair en het café”, besluit Hugo Van Pottelbergh.

Tijdslijn verleden  en toekomst :

2012 :

Intro kondigt sluiting aan (herfst)

1e  samenkomst rond Lindegroen (december)

2013 :

Lindegroen sluit de deuren (juni)

Geprekken met Intro en de Parochie starten op. (september)

Eerste werkgroepen Vrienden van het Lindegroen worden opgestart. (oktober)

2014 :

Buizingse verenigingen en buurtbewoners zitten samen  rond zaal Lindegroen. (maart)

Reuzestoel op het gemeenteplein trekt de aandacht rond de problematiek (maart)

Lindegoen gaat een dag weer open ((april)

Oprichting van VZW  Vrienden van het Lindegroen (juni)

Info-avond rond te starten werken (oktober)

Verbouwingswerken  Lindegroen starten op. (december)

Financiële actie start op (december)

2015

Openwervendag ( 25 april 2015)

Heropening van de zaal (najaar 2015)

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?