Gooikse sportdienst zet wekelijks 180 sportievelingen aan het bewegen

GOOIK - Onderhoudsgym, sportelgroep, MultiMove, Kleuterturnen, Sportacademie en de jeugdsportgroep ……voor elk wat wils.

Gooik heeft een zeer ruim en divers sportaanbod, gaande van kleuter tot sportelaar, met of zonder beperking,… als vrije sporter of in clubverband. Iedereen kan er zijn gading vinden. Vanuit de Gooikse Spordienst en Sportraad werd het aanbod, de laatste jaren verder uitgediept complementair aan het bestaande aanbod. Gooik tracht hierbij niet in vaarwater van de private sector en de clubs te komen.  Het gemeentelijk aanbod is gericht naar specifieke doelgroepen. Door het bijkomend aanbod konden ook de daluren in het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen meer ingevuld worden.

Constante groei

Afgelopen jaar werd gestart met een Gooikse sportelgroep op dinsdagnamiddag. Het begon eerst nog voorzichtig met een 10-lessen badminton+.  Dit jaar werd het aanbod verruimd met Curve Bowls.  Deze enthousiaste groep telt intussen al een twintigtal leden.  Ook het MultiMove kleuterturnen op zondagochtend “boomt”. De 50 beschikbare plaatsen waren ook deze keer binnen de week, zonder enige vorm van promotie, “uitverkocht”. Er is inmiddels zelfs een wachtlijst aangelegd…. Er is dus een duidelijke nood aan meer aanbod voor deze doelgroep, deze succesformule vraagt dan ook uitbreiding en staat op de agenda van de sportregio.

Intussen draaien ook de lessen onderhoudsgym (voor het hele gezin) op dinsdagavond, de MultiMove lessen op woensdagmiddag ism Buitenschoolse Kinderopvang (2.5-12j) en de recreatieve jeugdsportgroep (10-16j) op zaterdagochtend op volle toeren. Na de herfstvakantie start ook de MultiMove sportacademie (6-12j) opnieuw op.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?