Alweer inbrekers gevat dankzij alerte buur

GRIMBERGEN - Voor de tweede maal deze week werden in de politiezone Grimbergen inbrekers opgepakt dankzij een tip van een alerte burger.

Deze keer vonden de feiten plaats in de achtertuin van het politiecommissariaat, in de Priesterlindestraat. Kort na de oproep van een getuige waren reeds twee wijkagenten in de straat en zagen twee verdachten weglopen. De agenten slaagden erin om één wegloper te onderscheppen.

De omgeving werd onmiddellijk ook afgezet door meerdere ploegen, met assistentie van de zone K-L-M, zone VIMA en de helikopter van de Federale politie. Door deze samenwerking kon een tweede verdachte onderschept worden.

Eén van beiden komt mogelijk in aanmerking voor een eerdere woningdiefstal in Grimbergen. Een derde verdachte is nog spoorloos, maar de politie zou weten om wie het gaat. Het verder onderzoek verloopt onder leiding van en in nauwe samenwerking met het Parket van Halle-Vilvoorde.

Eerder deze week, op maandag, leidde een tip van een alerte buur ook al tot succes in de zone Grimbergen. Ook toen werden twee verdachten opgepakt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?