Alle Roosdaalse leerkrachten basisonderwijs worden gemachtigde opzichters

ROOSDAAL – Eind januari krijgen alle Roosdaalse leerkrachten basisonderwijs een opleiding tot gemachtigde opzichter. Op dinsdag 21 oktober heeft burgemeester Christine Hemerijckx opnieuw vier gemachtigde opzichters aangesteld om het toezicht rond de scholen te verzorgen. 

De leerkrachten volgden een theoretische opleiding in het PIVO en kregen een praktische opleiding van de politie. Ze kregen van de burgemeester en de schepen van onderwijs Wim Goossens meteen ook hun uitrusting. De juffen, die we binnenkort aan het werk zullen zien, zijn  Inge Van Der Perre, Marleen Bulté, Mieke Van Dooren en Eveline Huys. Op een later moment worden ook de ouders Pieter De Crop en Daphne Duinslaeger uit O.L.V.-Lombeek gemachtigd.

Alle leerkrachten worden gemachtigde opzichter

De gemeente Roosdaal gaat nog een hele stap verder. Op 28 januari 2015 houdt de gemeente voor alle basisscholen een studievoormiddag rond verkeersveiligheid. “Alle leerkrachten van het basisonderwijs krijgen een theoretische en praktische opleiding zodat ze allen kunnen optreden als gemachtigde opzichter voor de aanvang en na het sluiten van de scholen en op schooluitstappen. Dat geeft hen meteen wat meer autoriteit wanneer ze met de leerlingen de weg op gaan”.

De lessen worden gegeven door het PIVO en de gemeente Roosdaal betaalt de lesgevers. In het lesaanbod zit meteen ook de uitrusting voor de gemachtigde opzichters: een fluo hesje, een armband met de gemeentenaam en een verkeersbordje C3.

De leerkrachten die al gemachtigd opzichter zijn en de directieleden werken op 28 januari rond een verkeersbeleid op school.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?