Puratos opent indrukwekkend onderzoekscentrum

GROOT-BIJGAARDEN - Puratos opende vorige week op haar terreinen in Groot-Bijgaarden het nieuwe 'Inspirience Center'. De wereldwijde producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkers en chocolatiers centraliseerde in de nieuwbouw diensten die onderzoek doen naar inovaties in de brood- banket en gebakjeswereld. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro.

Het nieuwe Inspirience Center huisvest zes laboratoria, uitgerust met de meest geavanceerde installaties, verspreid over een indrukwekkende oppervlakte van 3000 vierkante meter. Elk labo focust in de analyse en de creatie van de hedendaagse voedingsproducten op een ander stadium binnen het gesofisticeerde en complexe onderzoek.

In het Inspirience Center komen wereldwijde inspiratie, jarenlange ervaring en productkennis samen om innovatieve toepassingen en producten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector te creëren. Onderzoekers van Puratos werken er nauw samen met universiteiten, onderzoeksinstellingen en toeleveranciers om de producten van de toekomst te analyseren en te ontwikkelen. Voedingswaarde, smaak en gebruiksgemak zijn daarbij de voornaamste focuspunten. Interne en externe onderzoeksteams werken samen en wisselen kennis uit in een omgeving waar technologie en competentie elkaar versterken.

Er werden grote inspanningen geleverd om de nieuwe kantoren en laboratoria een milieuvriendelijk label te bezorgen. Een groen dak helpt externe temperatuurschommelingen op te vangen en vertraagt het afvloeien van het water. Automatische zonneschermen reduceren de impact van de warmte door de ramen, die eveneens de nood aan externe verlichting verminderen. Een slim gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals licht, lucht en regenwater leidt tot een vermindering van de water- en energieconsumptie en verlaagt de CO2 -uitstoot. Ook de oveninstallaties zijn in een eigen geïsoleerde kamer ondergebracht om hun invloed op het aircosysteem te minimaliseren.

Archief

Lees ook : Puratos bouwt gloednieuw onderzoekscentrum in Groot-Bijgaarden (Audio)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?