Herne steunt stem- en onderhoudsbeurt kerkorgel

HERNE - Dankzij een vlotte samenwerking tussen de Kerkfabriek van Herne, de muziekacademie van Gooik en de gemeente Herne volgen 15 leerlingen wekelijks orgellessen in de Sint-Petrus en Pauluskerk van Herne.

Het orgel heeft jaarlijks een stem- en onderhoudsbeurt nodig. Het college van burgemeester en schepenen besliste, op 8 oktober 2014, de helft van de kosten voor zich te nemen en levert een financiële bijdrage van 327 euro.

Orgellessen

Sinds september 2010 vinden er in de Sint-Petrus en Pauluskerk van Herne orgellessen plaats, ingericht door de muziekacademie van Gooik.  Dit imposante instrument valt bij de jeugd duidelijk in de smaak want het lokt een stijgend aantal leerlingen. Wekelijks volgen 15 leerlingen op zaterdag les onder begeleiding van Sarah Copriau.

De lessen zijn mogelijk dankzij een overeenkomst tussen de muziekacademie van Gooik, de Kerkfabriek van Herne en de gemeente Herne. Deze overeenkomst impliceert het gratis gebruik van onder andere de kerk en van het orgel. Ter compensatie financiert de muziekacademie samen met de gemeente de jaarlijkse stem- en onderhoudsbeurt. Zij dragen elk voor de helft bij in deze kosten, wat neerkomt op elk 327 euro. Schepen van cultuur Marie-Louise Devriese is blij met dit initiatief.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?